Deputatul PNL Horatiu Buzatu a cerut conducerii Camerei Deputatilor informatii privind modul in care presedintele Comisiei pentru problemele revolutionarilor, deputatul PSD Emilian Cutean, a aflat despre o intalnire a sa cu revolutionari, suspectand ca este supravegheat. Liberalul a afirmat ca are dovezi clare ca activitatea sa zilnica este supravegheata prin diferite metode, dar a spus ca deocamdata nu crede ca telefoanele ii sunt ascultate.
El a subliniat ca are garantia ca a fost supravegheat si a adaugat ca nu poate banui "decat oameni din jurul lui Cutean ca institutie sau persoana". Buzatu a declarat ca la 15 minute dupa inceperea discutiilor de marti cu revolutionarii aflati in greva foamei, in biroul unde avea loc intalnirea a patruns un barbat care s-a recomandat Doru Haraga si care i-a inmanat documente "din partea domnului Emilian Cutean". El a explicat ca "documentele faceau referiri denigratoare la cei care participau la intalnire, dar nu contineau elemente compromitatoare".
Buzatu a mai subliniat ca i s-a parut "ciudat" ca la o comisie cu lider PSD s-a aflat repede despre o activitate a PNL, motiv pentru care i-a cerut liderului deputatilor, Bogdan Olteanu, sa clarifice "modul in care circula informatiile prin Palatul Parlamentului".
Mai mult, liberalul a conchis ca ar trebui desfiintata Comisia pentru revolutionari, pe motiv ca este un instrument prin care Ion Iliescu si partidul din care acesta face parte "lupta contra revolutionarilor". (Nicoleta Nicolae)