Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti se declara convins ca Partidul Liberal Democrat va disparea de pe scena politica dupa alegerile europarlamentare, urmand sa fuzioneze cu Partidul Democrat si, astfel, sa ia fiinta un nou partid ce ar putea purta numele Uniunea Populara.
Liderul liberal a afirmat vineri ca de ziua lui Theodor Stolojan, la un restaurant din Bucuresti, sefii celor doua formatiuni politice si Traian Basescu au discutat modalitatile prin care PLD si PD ar putea fuziona.
"De ziua lui Stolojan, la Restaurantul Capsa, s-au intalnit Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Traian Basescu si altii pentru a discuta o posibila fuziune intre cele doua partide. Traian Basescu si-ar dori ca noua formatiune politica sa se numeasca Uniunea Populara", a declarat Puiu Hasotti.
El a spus ca, chiar daca PLD va avea un "scor bun" la alegerile europarlamentare, Theodor Stolojan nu va pleca la Bruxelles, urmand probabil sa se retraga pentru a face loc urmatorului candidat.
"Sa presupunem ca PLD va avea un scor bun la alegeri, desi toate sondajele indica faptul ca nu va trece pragul electoral. Totusi, daca acest lucru se va intampla, Stolojan, aflat in capul listei, nu are de gand sa plece in Parlamentul European. E o stategie ieftina, care incearca sa pacaleasca electoratul liberal. La fel a facut Stolojan si in 2000, cand a candidat pentru Camera Deputatilor si nu a stat nici macar o zi in Parlament", a spus Hasotti.