Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat marti, inainte de BPC, ca ramanerea in opozitie este o varianta terapeutica pentru liberali la finalul celor patru ani de guvernare, mentionand insa ca liberalii vor cere in cadrul negocierilor continuarea programului anticriza sub conducerea lui Tariceanu.
Intrebat daca opozitia este o varianta pentru liberali Puiu Hasotti a replicat: "Bineinteles". "Dupa patru ani de guvernare am putea sa ne gandim ca opozitia ar putea fi chiar terapeutica", a sustinut Hasotti.
Intrebat daca functia de premier este negociabila, liberalul a mentionat ca PNL il sustine pe Calin Popescu Tariceanu "pentru continuarea programului de reforma si pentru continuarea programului anticriza", dar a subliniat ca "in politica, cu adevarat, absolut totul se poate negocia".
Intrebat cum crede ca vor fi negocierile pentru viitorul guvern Hasotti a spus ca sunt "mai complicate decat credem si mai simple decat va imaginati", adaugand ca cel mai important lucru este ca aceste negocieri sa se desfasoare cu buna credinta dar in niciun caz sub lumina reflectoarelor.
Intrebat daca ii pare rau de faptul ca fosti colegi de parlament n-au obtinut inca un mandat, viceliderul PNL a spus ca cel mai mult il regreta pe Paul Pacuraru. "Imi pare rau dupa foarte multi... in primul rand pentru Paul Pacuraru, care-i un om absolut remarcabil, un liberal foarte vechi si un foarte bun prieten. Imi pare rau si pentru Norica Nicolai", a spus Hasotti tinand sa aprecieze, deasemenea, ca neintrarea in Parlament a senatorului PSD Doru Ioan Taracila este "o pierdere pentru Parlament".