Puiu Hasotti, vicepresedinte al PNL, a declarat joi ca interventia televizata a presedintelui Traian Basescu i-a provocat "greata". "Daca pana acum Traian Basescu imi provoca iritare, este pentru prima oara cand mi-a provocat greata", a declarat Hasotti. El si-a aparat colegul de partid, pe Tudor Chiuariu, despre care a spus ca nu este "catusi de putin un mafiot". "Atacurile la adresa lui Chiuariu sunt facute pentru ca acesta nu face ceea ce crede Basescu ca trebuie sa faca. A dovedit inca o data ca are o mentalitate si un comportament de dictator resapat. Chiuariu nu este catusi de putin un mafiot, dar daca totusi ar fi, ar avea vreme sa se indrepte, in timp ce Basescu nu", a precizat Hasotti.
In ceea ce priveste anuntul sefului statului potrivit caruia va repeta referendumul daca acesta va fi invalidat, vicepresedintele liberal a sustinut ca, cu cat va face mai multe referendumuri, cu atat va veni mai putina populatie la urne.
Cu privire la faptul ca Traian Basescu a admis ca va ajuta PD si PLD la alegerile europarlamentare prin intermediul referendumului, Hasotti a spus: "Nu face decat sa recunoasca ca incalca Constitutia".