Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Finantelor, in sedinta de ieri a guvernului, ca la elaborarea modificarilor la Codul Fiscal sa aiba in vedere faptul ca guvernul nu sustine dublarea cuantumului de contributii sociale pentru persoanele platite cu drepturi de autor. El a afirmat ca proiectul care prevede majorarea CAS pentru persoane remunerate si cu drepturi de autor nu a fost discutat in guvern.
Premierul a apreciat, insa, ca acest proiect include si masuri pozitive, precum unificarea bazei de calcul a contributiilor sociale.
Intentia guvernului de a dubla contributiile pentru persoanele platite pe drepturi de autor a fost criticata sambata si duminica de jurnalisti, actori, artisti, de Clubul Roman de Presa, Patronatul Presei Romane, sindicate, dar si de reprezentanti ai UDMR, PSD si PNL.






Emil Boc declara in 25 august ca persoanele nemultumite de noua modalitate de impozitare a drepturilor de autor sunt cele care se foloseau abuziv de astfel de drepturi, pentru ca de fapt nu intrau sub incidenta legii, iar guvernul nu a facut decat sa vegheze la respectarea legii.