Senatorul Gabriel MUTU a sustinut o declaratie politica intitulata " De la promisiuni la FAPTE ", pe care o puteti citi in continuare.

Este imperios necesar ca cetatenii acestei tari sa stie ca, ceea ce au votat anul trecut, nu au fost doar promisiuni desarte ci teluri realizabile si normale pentru o tara europeana. Guvernul USL, asa cum zilele trecute Prim Ministrul Victor Ponta declara, vrea locuri de munca, liniste, dezvoltare economica si investitii .
O problema arzatoare a romanilor a fost reprezentata in ultimii ani de lipsa locurilor de munca iar in sprijinul acesteia Guvernul a initiat o serie de proiecte, unul dintre acestea fiind Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintrepriderilor de catre intreprinzatorii tineri. Acest program se adreseaza tinerilor pana in 35 de ani si pe langa acordarea unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 10.000 de euro din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, presupune si multe alte facilitati care, din initiativa Guvernului, au fost imbunatatite.
Daca legea prevede ca facilitatile acordate prin program sa se recupereze in cazul in care societatea cu raspundere limitata debutanta isi schimba calitatea de microintreprindere, ei bine, in curand, cei care vor trece intr-o alta categorie de IMM nu se vor mai confrunta cu acest lucru. Initiativa Guvernului vine in urma succesului acestui program care s-a bucurat de un desavarsit interes din partea tinerilor si a condus la crearea a peste 10.000 de locuri de munca. Aceasta modificare a programului de sprijin pentru IMM la nivel national se afla in armonie cu legislatia comunitara si cu politica si strategia Comisiei Europene si nu aduce decat plus valoare mediului de afaceri si intregii societati.
Stimati colegi,
Ne apropiem de sfarsitul anului cand vom face bilantul, cand v-a trebui sa aratam cetatenilor care ne-au sustinut ca, ceea ce am promis in campaniile electorale, am si infaptuit. Datele de pana la ora actuala confirma faptul ca obiectivele mari din anul 2013 au fost indeplinite si, mai mult decat atat, Guvernul Ponta a facut si face toate demersurile pentru a oferi mai mult romanilor. De aceea, salut cu respect initiativa despre care v-am facut vorbire la inceputul acestei declaratii si sunt convins ca vom vota in unanimitate aceasta modificare benefica.