Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa (foto), a anuntat joi, la Parlament, ca opozitia va depune o noua motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc, avand ca tema Legea educatiei, el dand asigurari ca, pana vineri, textul ce va fi redactat de fostul ministru al Invatamantului, Ecaterina Andronescu, va intruni toate semnaturile necesare.
"Dupa o consultare rapida a parlamentarilor nostri, dar si a conducerii partidului, am hotarat ca impreuna cu PNL sa depunem vineri o motiune de cenzura pe Legea invatamantului. Textul va fi unul comun. Doamna Ecaterina Andronescu s-a ocupat de redactarea acestuia si sper ca maine pana in pranz sa depunem motiunea de cenzura", a anuntat Dusa.
El a raspuns afirmativ la intrebarea daca are garantia ca pana vineri opozitia va strange toate semnaturile necesare.
Liderul deputatilor PSD a sustinut ca noul demers indreptat impotriva Guvernului va avea sanse reale sa fie adoptat de Parlament, bazandu-se pe ideea ca "cetatenii vor afla ce se va intampla o data cu aplicarea acestei legi nu numai legat de cadrele care isi desfasoara activitatea in invatamant, dar mai ales de efectele pe care aceasta lege le va avea pe termen lung in Ardeal".
Dusa a adaugat ca UDMR, "care sustine cu ardoare acest proiect de lege", nu se gandeste ca elevii de etnie maghiara aveau posibilitatea sa invete limba romana la trei materii. "Acum vor invata la o singura materie, la limba romana. Dar si acolo, stiu foarte bine, copiii invata limba romana cu suplinitori de etnie maghiara care nici ei nu cunosc limba romana", a spus Dusa.
"Lucrurile sunt schimbatoare. Ieri a fost o lupta, urmeaza alta lupta. Nu am pierdut un razboi, nu am pierdut rigoarea si forta pentru a ne bate ca aceasta tara sa-si intre o data in normalitate", a mai comentat Dusa posibiltatea de reusita a noii motiuni de cenzura.
La nivelul grupului parlamentar al PNL s-a demarat deja procedura initierii unei motiuni de cenzura si strangerii de semnaturi pentru depunerea acesteia, a anuntat, joi, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, viceliderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu.
Opozitia are dreptul, potrivit legii fundamentale, sa initieze o motiune de cenzura, in cazul asumarii raspunderii Guvernului pe un act normativ.