Membrii Cabinetului Tariceanu isi vor depune in sedinta de saptamana viitoare declaratiile de avere in forma propusa de Guvern, a declarat ieri premierul. Recent, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a anuntat ca va cere Executivului sa amane printr-o ordonanta de urgenta termenul-limita pentru depunerea noilor declaratii de avere si interese. Totodata, deputatii au decis sa amane dezbaterile referitoare la noile formulare pentru declaratia de avere si cea de interese.
Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a declarat ca, in cazul in care Guvernul nu va amana termenul de depunere a noilor declaratii de avere, acestea vor trebui depuse in forma propusa de Executiv incepand cu 9 mai. El a afirmat ca formularele declaratiilor de avere sunt “prost facute“ si s-a pronuntat in favoarea amendamentelor aduse la Senat.
In replica, premierul Calin Popescu-Tariceanu a spus ieri ca “in sedinta viitoare de Guvern (peste o saptamana - n.r.) toti membrii Cabinetului isi vor pregati si semna declaratiile de avere in forma propusa de Executiv“.