Primaria Craiova va primi de la guvern 19.283.000 de lei, bani care vor merge catre Complexul Energetic in contul debitelor pe care le are Regia Autonoma de Termoficare (RATf). Suma reprezinta subventii restante de la bugetul de stat si va stinge o parte din datoria de 170 de milioane de lei pe care o are furnizorul de caldura si apa calda al orasului. "Banii vor fi utilizati exclusiv pentru achitarea datoriilor pe care le avem catre Complex", a precizat Tatian Tudorache, directorul RATf Craiova. Administratia locala spera sa se deblocheze situatia creata in oras dupa ce CET II Craiova a intrerupt furnizarea agentului termic pentru jumatate din punctele termice si o mare parte a populatiei a ramas fara apa calda si caldura.
"Am discutat saptamana trecuta cu secretarul de stat pentru comunitatile locale, Gheorghe Emacu, si cu alti reprezentanti din Ministerul Administratiei si Internelor, care mi-au promis sprijin pentru deblocarea acestei situatii. Le mulțumesc pentru ca s-au tinut de cuvant si, asa cum am promis la randul meu, astfel se rezolva problema furnizarii apei calde si a caldurii, in perioada urmatoare. Regret faptul ca unii au speculat electoral o astfel de situatie, incercand sa-si faca imagine pe seama problemelor cu care se confrunta populatia orasului. Craiovenilor de buna-credinta le garantez ca au un primar caruia ii pasa de problemele lor. In perioada urmatoare vom demara actiuni concertate de recuperare a debitelor de la cetateni, pentru ca nu putem lasa familiile care platesc din Craiova sa sufere din cauza datornicilor. Nu vom tolera rau-platnicii, iar asociatiile cu mari debite vor avea in continuare de suferit, daca nu se intelege ca trebuie recuperate restantele", a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.

Unii craioveni primesc caldura

Regia Autonoma de Termoficare furnizeaza, incepand de ieri, caldura asociatiilor de proprietari care nu inregistreaza restante si care au facut o solicitare in acest sens. Sapte puncte termice (PT) livreaza in regim normal apa calda si caldura. Acestea sunt PT21 Brazda lui Novac, care deserveste trei asociatii de proprietari, PT Horia, la care sunt arondate doua asociatii de proprietari, PT 6 Calea Bucuresti, care livreaza caldura catre cinci asociatii, PT Patria, de care apartin sase asociatii, PT 7 Valea Rosie, la care este arondata Asociatia 14 Eroilor, si PT 2 si 21 din Brazda lui Novac, care furnizeaza agent termic Asociatiei 3 Brazda. Reprezentantii Termoficarii spun ca doar 18 asociatii primesc apa calda si caldura in acest moment, la acestea adaugandu-se si 50 de institutii, crese, gradinite, scoli, spitale. "Noi suntem pregatiti sa furnizam caldura unui numar mai mare de asociatii, respectiv 150 de asociatii de proprietari pot solicita si primi caldura. Din pacate, in decursul zilei de ieri (luni - n.r.) am debransat alte cinci asociatii de la apa calda. Restantierii nu vor primi caldura", a precizat directorul tehnic al RATf Craiova, Nicolae Degeratu.