Senatorul ADRIAN TUTUIANU a sustinut o declaratie politica intitulata: Un guvern de gafeuri, o gafa de premier!
Am avut astazi de ales intre mai multe subiecte pentru declaratia politica. Puteam sa vorbesc despre eliminarea subventiilor la incalzire, despre anuntatele disponibilizari din sectorul bugetar, despre noile intentii ale PD-L de impozitare a pensiilor sau, de ce nu, despre "succesul" Schengen. Adica, despre incompetenta, cinismul si impostura politica a actualului Guvern.
Numai ca am auzit-o luni pe doamna Sulfina Barbu referindu-se cu seninatate la pensionarii din Romania ca la niste dispretuiti asistati social, un fel de milogi stresanti care tin pe loc reforma statului PD-L. Si brusc mi-au venit in minte Lazaroiu, Funeriu, Igas, Baconschi. Rand pe rand, ministrii Guvernului Boc, unul mai stralucitor ca celalalt, si-au dat in petic de fiecare data cand au avut ocazia. Dezacorduri flagrante, vorbe aruncate prosteste, jigniri la adresa romanilor - tot tacamul a fost acoperit, de-a lungul mandatelor acestor indivizi, altfel elite in partidul lor de vreme ce-au fost desemnati ministri. Si poate c-ar fi utila o trecere in revista a "capodoperelor" acestor personaje, ca sa ne amintim care-s "calitatile" prin care ele s-au calificat in echipa reformatorului Boc.
Bunaoara, doamna Sulfina Barbu nu rupe gura targului cand face vorbire, dispretuitor, de pensionari ca despre asistati social. Au fost altii inaintea sa, mult mai "vedete". Ii las pe Seitan sau Botis deoparte. Cu totii palesc in fata celui ce-a fost trei luni ministrul Lazaroiu. Care domn Lazaroiu a intrat rapid in istoria celor mai detestati pedelisti (treaba dificila, de altfel) atunci cand i-a catalogat drept bogati pe romanii care castiga 800 lei/luna. E domnul Lazaroiu cinic? Se califica!
Urmatorul pe lista, un ilustru anonim prin performantele in cadrul Guvernului (si aici e batalie dura) - domnul Valerian Vreme. Domnul Vreme are la randu-i probleme cu oamenii in varsta, pe care i-ar dori imputinati in cel mai scurt timp cu putinta: "Sa facem in asa fel incat persoanele in varsta sa fie cat mai putine", a declarat domnul Vreme la deschiderea anului scolar, acompaniat de rasul cu gura pana la urechi al primarului PD-L Cristian Poteras. Sa fie asta cu imputinarea varstnicilor una din strategiile PD-L de combatere a crizei? Cum va fi pusa pusa in practica? Nu le mai platim pensiile? Le taiem subventiile? Ii lasam sa moara de foame si de frig? Asteptam precizari de la Guvern.
Si ca sa termin cu domnul Vreme, faceti, va rog, un exercitiu, si tastati pe Google urmatoarele cuvinte: "Ministrul Comunicatiilor nu stie mai nimic". Veti avea acolo explicatia pentru care domnul Vreme se califica in Guvernul Boc.
Mult mai celebru decat domnul Vreme este ministrul Educatiei - Daniel Funeriu. Stiu ca va veti grabi sa invocati povestea cu pixeli drept argument pentru plasarea sa in Guvern. La suprafata, asa pare. Numai ca, in derularea mandatului sau, domnul Funeriu ne-a dezvaluit ca are o calitate indispensabila pentru un ministru al Educatiei in Guvernul Boc: nu stie sa vorbeasca romaneste corect. In unele cazuri, nu stie sa vorbeasca deloc si se-ajuta de sufleori. Dar astea sunt cazuri mai rare. "Problemele invatamantului romanesc este...", si-a definit strategia domnul Funeriu. Drept pentru care, acordul subiectului cu predicatul sau genul substantivelor (va amintiti episodul "coleg") - acestea sunt provocarile reale ale celui insarcinat sa faca reforma in Educatie. Este domnul Funeriu incompetent si incoerent? Se califica!
Cam in acelasi registru apare si bravul nostru coleg, Traian Igas, omul care a reformat MAI de l-a pus pe butuci. Aici, terenul de gafe e vast. De la "Franta, face ei ceva pe MCV-ul nostru" pana la "Au fost disponibilizati politistii care nu au avut sange in instalatie", domnul Igas e un monument de cinsim, incompetenta, gargara politica si incultura. Se califica? Se califica!
Haideti sa incheiem cu cel mai "de succes" ministru al ultimelor zile, domnul Teodor Baconschi. Autorul celui mai mare esec de politica externa pe care l-a inregistrat Romania are seninatatea sa pretinda public felicitari pentru ratarea integrarii in Schengen. Asadar, pentru ca l-a precocupat mai mult interesul de partid caruia i-a promis 1 milion de voturi prin corespondenta decat interesul national al aderarii la spatiul Schengen, domnul Baconschi zice ca trebuie sa-l felicitam. Ori, dati-mi voie sa recunosc, atata tupeu n-am vazut la foarte multi pedelisti de-a lungul vremii. Drept pentru care, domnul Baconschi se califica fruntas in actualul Guvern.
Am tinut sa fac aceasta recapitulare dintr-un motiv foarte simplu: nu cumva sa uitam, nici noi, nici opinia publica, ce-a insemnat, in esenta lui, acest Guvern. Chestie de igiena politica, vorba domnului Paleologu. Dincolo de ceasuri, tocuri sau posete, raman incompetenta, glumele proaste si gafele iremediabile.
P.S: L-am lasat deoparte pe seful (formal) personajelor de mai sus, domnul Emil Boc. Pentru simplul motiv ca Emil Boc este el insusi o gafa!