Lelia Munteanu publica in Gandul articolul "E-Romania!", pe care il putet i citi in continuare.
'Ce ma ingrijoreaza? Ca, la noi, toti au dreptate, mai ales atunci cand se contrazic singuri.
Se munceste pe branci. Presedintele - 16 ore pe zi, ministrul Economiei - respectuos - doar 14, ministra Dezvoltarii si Turismului - fara numar (dupa cum lesne se poate deduce din captivantul jurnal de bord pe care l-a inceput pe blog).
Asa ca iar duduie economia (pe ici-pe colo, bubuie de-a dreptul): se taie intr-o parte si se sudeaza in alta, se disponibilizeaza, dar se promit mai multe angajari, se reduc lefuri, dar se anunta mariri de salarii. Suntem in recesiune, fapt pentru care avem crestere la productia industriala si la export. Nu stiu cum sa inteleg toate astea, dar suna mobilizator. Pasionant ca un joc pe o retea de socializare.
E Romania si e bine sa nu-ti pui prea multe intrebari. (Eu nu mai am decat una. Mi s-a nazarit ieri, cand sedeam pe o bordura si priveam in sus la un zgarie-nor: acolo, in pisc, la ultimul etaj, o fi cazut deja prima zapada...?).
Nu stiu cine e ministrul Agriculturii si cate ore lucreaza pe zi. Ar trebui sa-si rupa 5 minute si sa fie ingrijorat ca ai‘ de n-au apucat capsuni se inghesuie in zootehnie, la FarmVille. Fiecare isi facebook ce vrea: o ferma de struti, de oi, de vaci, de elefanti, de chinchille. E-fan pentru toata lumea! Nonconformistii alunga ciorile. Ce nu e in FarmVille: partidocratie. Lipseste cu desavarsire. Adica nu s-au inventat inca politicienii, care sa-ti explice cum sa-ti sporesti septelul, sa-ti promita fonduri virtuale europene, sa te-ngroape-n e-subventii. Sa-si faca campanie (o cacofonie de nesters), sa se imprieteneasca cu tine si-apoi sa-ti impoziteze hamsterii.'