Jurnalistul Mihai Stefan de la ImpactNews anunta un septembrie fierbinte si pentru guvernul Boc, in articolul: "Parlamentarii PDL se rafuiesc cu propriii ministri".
In zona PDL, framantarile sunt legate de ministrii pe care ii vor remaniati pe post de tapi ispasitori pentru caderea partidului in sondaje.
Parlamentarii PDL vor sa regleze conturile cu premierul Emil Boc pe tema ministrilor partidului care ar trebui remaniati. Mihail Seitan, Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Mihail Dumitru si Gabriel Sandu sunt cei vizati de criticile colegilor.
Saptamana viitoare ei vor fi nevoiti sa dea raportul cu privire la prestatia lor in fata senatorilor si deputatilor puterii, in timp ce Boc va trebui sa vina cu evaluarile. Potrivit unor surse democrat-liberale, parlamentarii PDL vor participa la inceputul sesiunii din toamna la o reuniune care va avea loc chiar la Palatul Parlamentului, in cadrul careia vor fi analizate evaluarile premierului Emil Boc in cazul fiecarui minister, iar ministri vor fi siliti sa-si prezinte fiecare raportul de activitate.
Lipsa de colaborare si de comunicare, nerespectarea promisiunilor, strangerea pungii catre colegiile uninominale pe care le reprezinta sunt principalele pacate pe care o mare parte din senatorii si deputatii PDL le imputa unor ministri ca Adriean Videanu, Mihail Seitan, Mihail Dumitru, Sebastian Vladescu sau Gabriel Sandu. In functie de rezultatul acestei intruniri se vor cunoaste si ministrii remaniabili.
Alte scenarii prevad remanierea a 9 ministri.