"Usor, usor, vedeti miza daramarii Guvernului Boc. Unul din obiectivele coalitiei PSD-PNL a fost sa nu se desfasoare acest referendum pentru unicameral, iar un presedinte care nu are Guvern care sa-i sustina decretul de organizare a referendumului practic nu poate organiza referendumul, pentru ca Guvernul trebuie sa il puna in aplicare", a spus Basescu, dupa ce Parlamentul a respins cererea de referendum.
Presedintele Traian Basescu a sosit, miercuri dimineata, la sedinta Colegiului Director al PD-L, fiind primit cu aplauze de catre democrat-liberali.
Democrat-liberalii s-au reunit, miercuri dimineata, in sedinta Colegiului Director, in cadrul careia urmeaza sa se faca o ultima analiza inaintea startului campaniei electorale, la ora 14.00 urmand sa se depuna la Biroul Electoral Central candidatura lui Traian Basescu la prezidentiale.
Parlamentarii au votat, miercuri, pentru aviz negativ la scrisoarea presedintelui Traian Basescu privind convocarea unui referendum national in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale pe tema Parlamentului unicameral si reducerea numarului parlamentarilor la maximum 300.
Lui Basescu i s-a susurat la ureche alta minciuna: ca Guvernul Boc, demis, deci care nu poate emite ordonanta pentru referendum, neavand prerogative, ar putea face acest lucru prin Hotarare de Guvern. Fals, Hotararea este nula, nici nu trebuie sa fie atacata la Curtea Constitutionala, deoarece un astfel de act nu poate modifica legile in vigoare, care nu permit acum organizarea referendumului in conditiile dorite de Basescu.