Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri ca noul purtator de cuvant al Guvernului este Oana Marinescu, fost consilier de presa la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.
In opinia primului-ministru, misiunea Oanei Marinescu este de a face din institutia purtatorului de cuvant una deschisa si transparenta. Tariceanu a spus ca ceea ce o recomanda pe Oana Marinescu pentru acest post este experienta acesteia in comunicare, dar si in jurnalism, in conditiile in care si-a inceput cariera ca ziarist, lucrand timp de patru ani si jumatate pentru cotidianul “Ziua“ si apoi pentru “Ziarul Financiar“.
La randul sau, Oana Marinescu s-a declarat “onorata“ de aceasta functie si a precizat ca nu si-ar fi imaginat, in urma cu sase luni, ca va lucra pentru institutiile statului roman, mai ales pentru Guvernul Romaniei. Printre obiectivele sale, Oana Marinescu a enumerat o comunicare cat mai deschisa si mai directa cu presa, ca expresie a propriei sale experiente de jurnalist. Ea a precizat ca ar putea face orice greseala de comunicare, dar in nici un caz nu o va face pe aceea de a “inchide usile si ferestrele“ institutiei fata de presa.
“Guvernul nu trebuie sa se ascunda“, a adaugat Oana Marinescu, spunand ca, din acest punct de vedere, va fi deschisa si va raspunde oricand intrebarilor, pentru ca, prin intermediul presei, informatia sa ajunga la cetatean rapid si nedistorsionata.