DeCeNews informeaza: Preda: Greseala politica grava a comasarii alegerilor trebuie asumata de cei vinovati

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a apreciat, vineri, intr-o postare pe blogul personal, ca propunerea de comasare a alegerilor locale cu cele palamentare a fost "greseala politica grava", si a solicitat ca cei vinovati sa-si asume responsabilitatea "cu nume si prenume".
Referitor la decizia Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea comasarii alegerilor, europarlamentarul democrat-liberal sustine ca motivarea CCR nu lasa loc la interpretari, aspectele legale fiind cat se poate de corecte.
"Aspectele legale nu lasa loc pentru discutii: prelungirea mandatului alesilor locali nu poate avea loc decat in conditii de calamitate, iar interdictia de a candida intr-un scrutin fiindca simultan are loc si un altul e o incalcare a drepturilor fundamentale", apreciaza Cristian Preda.
In opinia europarlamentarului PDL, greseala politica de a propune comasarea alegerilor trebuie asumata. Regimurile democratice functioneaza in baza unor valori si principii specifice, iar responsabilitatea cu "nume si prenume" face parte din democratie, considera Cristian Preda
"Ideea comasarii nu a fost doar o proasta situare in raport cu Constitutia, ci si o greseala politica grava. Cine si-o asuma? Personal, nu stiu cine a nascocit-o. In democratie, responsabilitatea inseamna nume si prenume. Ar trebui sa le aflam, macar in ceasul al 12-lea...", scrie Cristian Preda, intr-o postare pe blogul personal.