Parlamentarii PSD au initiat o propunere legislativa privind Programul National de Autostrazi si Drumuri Express (Rapide) pentru perioada 2011-2020 si masuri de reglementare a contractelor de antrepriza si subantrepriza, acest program venind in completarea prevederilor Legii nr. 203/2003 care aproba liniile directoare si criteriile dupa care trebuie dezvoltata infrastructura in Romania, precum si asigurarea interoperabilitatii cu infrastructura europeana.
Propunerea legislativa supusa dezbaterii astepta punctul de vedere al Guvernului in termen de 60 de zile de la initiere. Intrucat Guvernul nu a transmis acest punct de vedere, conform Legii 250/2006, art. 11, alin. b1), nerespectarea acestui termen echivaleaza cu sustinerea implicita a formei initiatorului. Asadar, Guvernul a acceptat tacit propunerea legislativa intitulata Programul National de Autostrazi si initiata de catre parlamentarii PSD.
Parlamentarii PSD considera ca programul trebuie sa aiba continuitate, indiferent de culoarea politica a guvernului sau a detinatorului portofoliului de ministru al transporturilor si sa dea credibilitate Romaniei in negocierile financiare internationale care urmeaza sa fie facute pentru sustinerea acestuia.
Programul National de Autostrazi a fost conceput ca un act necesar pentru constructia de autostrazi in Romania, dar si pentru asigurarea transparentei si raspunderii utilizarii banilor publici.