Saptamina politica ce tocmai s-a incheiat a abundat in evenimente pline de replici dure. Saptamina a inceput cu o declaratie a democratului Mircea Toader, care a sustinut ca din punctul sau de vedere alegerile pentru Parlamentul European ar trebui sa se faca pe liste separate, PNL si PD putindu-si masura astfel raportul de forte. La mijlocul saptaminii a izbucnit un alt scandal politico-administrativ. Suspendarea primarului din Namoloasa a adus in scena declaratii care mai de care mai dure.

Ordin de suspendare

Reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Mihai Capra, a reusit sa tulbure linistea judetului prin controversatul ordin pe care l-a dat si care face referire la suspendarea mandatului primarului Valerian Todita. Aparitia in presa a respectivei decizii a dat tonul unei avalanse de replici din partea liderului PSD, Dan Nica. Acesta i-a cerut prefectului sa faca publice actele care au stat la baza luarii deciziei respective si a calificat gestul prefectului ca fiind unul „urit, periculos si ilegal”. De altfel deputatul Dan Nica a precizat ca va face o plingere penala impotriva prefectului Mihai Capra. In alta ordine de idei, cazul primarului de la Namoloasa va fi prezentat si in Parlamentul European de catre euro-observatorul Adriana Ticau. Ordinul prefectului i-a facut pe reprezentantii Asociatiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” sa se declare solidari cu primarul Valerian Todita, nevoit sa-si desfasoare activitatea intr-un scaun cu rotile.

Invitatie

Reprezentantii PNG-CD Galati au ramas uimiti de lista fostului sef CIE, Liviu Turcu, si au precizat ca dau crezare celor spuse de acesta. Si, pentru ca este din Galati, liderii PNG-CD s-au gindit sa-l aduca pe Liviu Turcu la Galati pentru a face o serie de dezvaluiri care, in opinia vicepresedintelui Petru Trifan, vor „zdruncina multe formatiuni politice”. De altfel, in aceasta saptamina, la Galati, se va afla prim-vicepresedintele PNG-CD, Alex Stoenescu.

Consiliu plin de gafe

Saptamina politica a fost incheiata de Consiliul de Coordonare Judetean al PD, deschis de gafele politice ale ministrului Integrarii, Anca Boagiu, care l-a numit pe presedintele PD, Traian Boc, si care s-a aratat deprimata de culoarea rosie... pe care o purta in timpul Consiliului.