Liberalul Emil Strunga spune ca unul dintre obiectivele programului de guvernare este acela de a construi, moderniza si intretine drumurile tarii. Tocmai de aceea deputatul galatean a prezentat ieri o serie de date despre lucrarile ce urmeaza a fi facute pe teritoriul judetului nostru in ce priveste drumurile nationale si judetene care-l traverseaza.

Principalul segment de drum ce urmeaza a fi modernizat, cel mai probabil incepind de anul viitor, este cel care uneste orasele Braila si Galati pe portiunea de dig dintre cele doua orase. Dupa cum precizeaza Emil Strunga, reabilitarea acestui segment de drum, lung de 15 kilometri, va necesita, de la bugetul de stat si din finantari externe, nici mai mult, nici mai putin de 86,45 milioane de lei, suma care se imparte aproape egal intre cele doua orase.

Pe linga acesta, alte drumuri, de exemplu o portiune a DN25 sau drumul judetean Galati-Murgeni, vor beneficia la rindul lor de refacerea substratului asfaltic. Totodata deputatul liberal sustine ca, tot pe segmentul refacere drumuri nationale si judetene, intra si o serie de lucrari care vor avea ca scop diminuarea efectelor calamitatilor naturale, in special ale inundatiilor.