Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost scosi ieri din Penitenciarul de Maxima Siguranta Colibasi si adusi din nou la Tribunalul Valcea, urmand sa fie transferati la puscaria din Aiud, imediat ce dosarul va ajunge la Curtea de Apel din Alba.
Presedintele completului de judecata a fost Adriana Dinescu Maracinescu si grefier Maria Magdalena Radu. "Tribunalul Valcea a primit prin fax dispozitivul de incheiere dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) Bucuresti, in care ni se spune ca s-a admis cererea de stramutare a procesului inaintata de procurorii DNA, iar procesul se va judeca de acum incolo la Curtea de Apel din Alba Iulia. I-am chemat pe cei doi inculpati si pe procurorul DNA aici ca sa facem inchiderea. Sistemul de trimitere a dosarului nu mai e manual, ci electronic si e nevoie de o hotarare a instantei de fond. Dupa aceasta inchidere, maine dimineata dosarul va pleca la Curtea de Apel din Alba Iulia", a declarat presedintele Adrian Dinescu Maracinescu.
Atat procurorul DNA prezent, cat si aparatorii celor doi au fost de acord cu incheierea pentru a trimite mai departe dosarul. In timp ce erau fotografiati si filmati de ziaristi, primarul Gutau a intrat in discutie cu acestia. "Aveti grija ca au inceput astia sa salte si din randul vostru", a avertizat edilul. Intrebat de tratamentul de la inchisoare si de faptul ca va fi mutat dintr-un penitenciar in altul, acesta a raspuns calm. "Nu ma plang ca sunt foarte bine tratat, ca la hotel", a precizat Mircia Gutau.