Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ca nu va desfiinta partidul pe care il conduce, chiar daca el se va retrage din politica. Potrivit Amosnews, Gusa afirma ca PIN are numeroase proiecte, pe care doreste sa le dezvolte, insa refuza sa vorbeasca despre ele. Deputatul, ce a trecut pe la PSD si PD-L, pentru ca, in prezent, sa nu mai fie ofertat de nicio alta formatiune, apreciaza ca politica se poate face si in afara Parlamentului. "Avem proiecte si nu desfiintez PIN. Eu nu candidez dar politica nu se face numai din Parlament. Dan Voiculescu este cumva parlamentar?" , a afirmat Cozmin Gusa.
Desi Gusa este hotarat sa nu desfiinteze partidul, o serie de filiale din teritoriu si-au inchis portile, inca dupa aflarea rezultatelor de la alegerile locale. Totodata, PIN nici macar nu are stabilita o echipa, care sa candideze la alegerile legislative din acest an.
Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a anuntat ca nu va mai candida la Parlament, deoarece nu-l mai intereseaza activitatea parlamentara. PIN a fost cotat, la alegerile locale din acest an, cu mai putin de 3% din voturile electoratului.