Cozmin Gusa, fostul sef de campanie al PD in alegerile din 2004, a respins ieri legaturile sale cu strangerea banilor pentru campania electorala. El a declarat ca s-a ocupat strict de strategii, nu de bani.
Potrivit lui Gusa, trezorierul partidului, Gheorghe Albu, era responsabil pentru aspectele financiare. Gusa a fost chestionat pe marginea acestui subiect de catre Agentia Mediafax, dupa ce secretarul executiv al PD Elena Udrea a sustinut, intr-un interviu publicat vineri de cotidianul "Romania Libera", ca "taxa" pentru un loc pe listele Aliantei D.A. la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru alegerile din 2004, a fost de 5.000 de euro.
Potrivit Mediafax, o serie de consilieri generali ai Aliantei D.A. din Bucuresti au recunoscut ca au dat bani pentru campania electorala la alegerile locale din 2004, sustinand insa ca sumele respective nu au fost o conditie pentru inscrierea pe lista de candidati. Toti candidatii Aliantei D.A. in 2004 la Consiliul General al Municipiului Bucuresti si cei pentru consiliile sectoarelor au cotizat cu sume de cateva mii de euro fiecare, sub forma de donatii pentru campania electorala, astfel de contributii, de diferite valori, fiind stranse si in alte localitati, au declarat pentru Mediafax surse din Alianta. Conform surselor citate, strangerea banilor s-a facut la Bucuresti sub coordonarea actualului secretar general al democratilor, Vasile Blaga, iar in tara sub cea a lui Cozmin Gusa, in prezent presedintele PIN. (C.C.)