Candidatii PIN si PDL la Primaria Generala al Capitalei, Cozmin Gusa si Vasile Blaga, s-au contrat, joi seara, la ProTV, Gusa intrebandu-l pe Blaga de ce nu l-a exclus din partid pe Adriean Videanu, pentru incompetenta, iar Blaga replicandu-i ca are legaturi cu "oameni din anumite servicii".
In emisiunea electorala "Angajam primar", de la Pro TV, candidatul PIN la fotoliul de primar al Capitalei, Cozmin Gusa, l-a intrebat pe contracandidatul sau de la PDL, Vasile Blaga, de ce in cei 8 ani de conducere a organizatiei PDL, nu a avut vreo initiativa prin care sa elimine sau sa-i excluda din partid pe acei membri PDL in frunte cu Adriean Videanu care "si-au batut joc de administratia Bucurestiului". "Personal sunt plictisit de acuzele fara acoperire pe care domnul Gusa le face de ani de zile la adresa oricui. Si asta o face dupa discutii prealabile pe care le are la oameni cu vechi state in anumite servicii. Iata ca la un moment dat sunt bune serviciile, alta data nu sunt bune serviciile", a replicat Vasile Blaga, adaugand ca, daca Cozmin Gusa "stie despre cineva ca a incalcat legea sau ca a folosit ilegal banul public sau ca a luat o decizie impotriva legii, are obligatia morala, civica sa mearga la cea mai apropiata sectie de Politie sau la Parchet si sa reclame", existand si reversul medaliei, si anume "daca acuza fara acoperire, sa poata fi acuzat conform Codului Penal".
Blaga l-a acuzat pe contracandidatul sau de la PIN ca "tot timpul calomniaza". "Asta face de opt ani de zile, calomniaza in fiecare loc prin care a trecut si de unde a baut apa", a spus Blaga despre Cozmin Gusa.
Solicitat sa comenteze raspunsul lui Blaga, liderul PIN a raspuns: "Pe domnul Tariceanu care a fugit din emisiune, prietenul domnului Videanu, l-am reclamat pentru scandalul Posta si imi asum raspunderea pentru asta. Pe domnul Videanu, in urma raportului Curtii de Conturi, extrem de bine documentat, l-am acuzat public, iar borduriada, in urma careia a castigat bani foarte multi dansul si familia lui, este un fapt pe care bucurestenii l-au vazut. Nu puteti sa fiti presedinte de organizatie in continuare, daca nu-l excludeti pe domnul Videanu din organizatie".
Replica lui Vasile Blaga nu s-a lasat asteptata: "Domnule Cozmin Gusa, eu nu-mi dau seara demisia din functia de presedinte al PIN-ului ca am luat 1% si ma pune inapoi Lavinia Sandru dimineata, in speranta ca ia 2".