Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca unii politicieni, cum este si premierul Calin Popescu-Tariceanu, "nu au voie sa mearga in mediul rural din Romania", pentru ca vor avea "probleme mari" cu agricultorii. "Un lucru este evident: sunt cateva persoane care nu au voie sa mearga in mediul rural pentru ca or sa aiba probleme mari. Mi-au transmis cetatenii mesaje. Cel mai important dintre toti este Calin Popescu-Tariceanu. Il sfatuiesc sa nu mearga in mediul rural din Romania, cum de altfel am vazut ca nu merge nici actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes", a declarat Gusa, referindu-se la o recenta vizita a ministrului in judetul Vrancea, unde a evitat sa se intalneasca cu taranii producatori de vin.
Potrivit lui Gusa, problemele politicienilor ar avea drept cauza modul in care acestia au negociat tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, tratat care ii defavorizeaza total pe tarani. Gusa a facut aceste declaratii dupa ce s-a intanit cu tarani din noua judete, prin care a trecut in cadrul campaniei "In Europa, dar nu asa!".
Politicianul mai sustine ca formatiunea sa a descoperit tarziu toate aceste probleme, fiindca nu a fost implicata in procesul de aderare, iar cei care le cunosteau nu spun nimic pentru ca le este frica. "Cand romanii vor afla toate aceste conditii negociate cu UE care ne transforma intr-o tara specializata in servicii, se vor ingrozi. Si atunci, niciun politician de la guvernare nu isi asuma sa informeze cetatenii din mediul rural, care sunt dependenti de aceasta productie", a adaugat Gusa. Liderul PIN s-a declarat revoltat de faptul ca nici parlamentarii, dar nici consilierii judeteni nu informeaza populatia, in special cea din mediul rural, in legatura cu toate aceste probleme. (C.C.)