Partidul Initiativa Nationala a cerut ieri RA-APPS si Secretariatului General al Guvernului sa dea publicitatii lista tuturor politicienilor care locuiesc in mod ilegal in locuinte de protocol si sa rezilieze aceste contracte, amintind cazurile lui Mircea Geoana si Vasile Dancu.

Oana Rotaru, purtatorul de cuvant al PIN Bucuresti, a solicitat RA-APPS sa faca publica lista persoanelor care locuiesc in mod ilegal in imobile de protocol si sa rezilieze aceste contracte. "In situatia in care acestei cereri nu i se va da curs, vom face o interpelare parlamentara pentru domnul Radu Stroe (secretarul general al Guvernului - n.r.), care va fi obligat sa raspunda si sa dea socoteala", a declarat Oana Rotaru. Ea a anuntat ca va face si o plangere la DNA, "pentru ca este vorba de politicieni, de ilegalitati ale statului comise de functionari din stat".
Precizand ca pozitia PIN este inspirata de dezvalurile din presa cu referire la oameni politici care detin locuinte de protocol intr-un mod ilegal si cu acordul Puterii actuale, Oana Rotaru a mai afirmat: "Informatiile mele spun ca mai exista si alti politicieni, chiar de la partidele de la putere, directori din ministere". "Chiriasii portocalii i-am numit", a precizat purtatorul de cuvant al PIN Bucuresti.

"Prietenia este prietenie, corectitudinea este corectitudine"

Referindu-se la presedintele PSD Mircea Geoana, unul dintre politicienii care beneficiaza de o astfel de proprietate de protocol, Oana Rotaru a afirmat ca "situatia in care este nu face decat sa mimeze demersurile politice ale intregii Opozitii din Romania".
"Daca accepti pomana de la actuala Putere, nu stiu cat de credibil ai mai putea sa fii", a mai spus ea.
Presedintele PIN, Cozmin Gusa (foto), a tinut sa arate ca, desi prietenia sa cu Mircea Geoana si Vasile Dancu este de notorietate, "prietenia este prietenie, corectitudinea este corectitudine" si crede ca aceasta critica trebuie luata "in mod sportiv".
"E greu sa te bati cu Puterea daca ai astfel de agatamente la Secretariatul General", a afirmat Gusa.