Liderul PIN, Cozmin Gusa, apreciaza ascensiunea fulminanta in sondaje a liderul PNG, George Becali, ca fiind creata artificial de forte obscure interesate, astfel incat "marea dezamagire legata de seful statului sa-si gaseasca un corespondent intr-un om incapabil sa guverneze Romania". Gusa a mai sustinut ca "sondajele de opinie incearca sa mascheze marea criza de imagine prin care trece presedintele Traian Basescu".
In opinia liderului PIN, "Traian Basescu are mari probleme de imagine si este un presedinte care nu are nicio realizare in mandatul sau, iar in aceste conditii o alternativa, unul sau doi contracandidati normali, ar putea sa ia foarte multe dintre voturile pe care Basescu le pierde". El a numit si acele "forte interesate", acuzand institutele de sondaje ca ar colabora in acest sens cu Serviciile secrete.
"Baietii de la institutele de sondaje si cei de la Serviciile secrete s-au gandit: "Haideti sa cream o alternativa schioapa, sa cream o alternativa despre care romanii sa spuna: sa nu cumva sa ajunga asta presedinte, in echivalenta Ion Iliescu-Vadim Tudor din 2000", a afirmat Gusa. (Diana Nedelcu)