Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca rezultatul pe care l-a inregistrat la alegerile pentru Primaria Capitalei indica faptul ca inca nu i-a venit timpul si a precizat ca nu intentioneaza sa se inscrie in competitia electorala pentru Presedintie, in anul 2009. "Campania pe care am avut-o nu a fost in masura sa-i convinga pe cei din noua generatie de romani sa iasa la vot. Aproape 70% din cei care au votat in Bucuresti sunt oameni de peste 70 de ani, oameni care au trait si inainte de 1989 si care au mers disciplinati la vot. Prezenta a fost una foarte scazuta si cei care nu au fost la alegeri sunt oamenii new generation, ceea ce este pacat, pentru ca viitorul lor depinde de ceea ce se intampla astazi in Bucuresti", a declarat Cozmin Gusa.
El a sustinut ca toate cercetarile sociologice indicau o simpatie foarte mare fata de PIN, care, in final, nu s-a materializat in voturi. "Este mult prea putin fata de cat speram noi sau decat credeam ca putem sa facem. Le multumesc tuturor celor care ne-au votat, care au considerat ca blocurile politice mari, partidele politice vechi nu mai trebuie sa fie o alternativa. Pentru mine este un lucru care ma obliga in viitor. Din punct de vedere personal, am inteles de la bucuresteni ca nu mi-a venit timpul", a mai spus liderul PIN.
Totodata, Gusa a mai aratat ca persoanele care au participat la vot au demonstrat ca anticoruptia nu conteaza, iar cei care nu au participat la vot, desi, in mod clar, sunt impotriva coruptiei, "nu au dreptul sa vorbeasca" si ca, daca nu-ti exprimi optiunea, e foarte greu sa fii critic.
De asemenea, presedintele PIN si-a reafirmat dezacordul fata de introducerea votului uninominal. "Asa cum spunea in urma cu un an si jumatate-doi ani, votul uninominal inseamna aparitia unor infractori pe post de presedinti de consilii judetene, aparitia dinozaurilor comunisti pe aceleasi posturi, votate uninominal, reaparitia unor oameni cu dosare penale in postura de edili. Votul uninominal inseamna posibilitate mult imbunatatita de a mitui electoratul", a mai spus Gusa.