Cozmin Gusa, fost secretar general al PSD si membru PD in acest moment, a pierdut ieri procesul de calomnie pe care i l-a intentat presedintelui Ion Iliescu. Magistratii Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins actiunea initiata de Gusa, prin care cerea "anchetarea si condamnarea presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, pentru infractiunile de insulta si calomnie", obligandu-l sa plateasca statului suma de 600.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare.
Gusa l-a dat in judecata pe Ion Iliescu anul trecut in octombrie, dupa ce acesta l-a calificat drept "o lichea, un veleitar si un caraghios", ca replica la afirmatiile fostului fruntas PSD, potrivit carora seful statului ar fi santajabil, fiind implicat in lovitura de stat din decembrie '89.
In prima faza, Cozmin Gusa solicitase Parchetului sa-l cerceteze pe Iliescu pentru insulta, dar procurorii au apreciat ca presedintele Romaniei nu poate fi pus decat sub acuzatia de inalta tradare si numai de catre cele doua Camere ale Parlamentului reunite, bucurandu-se de imunitate pentru orice infractiune de drept comun. Gusa l-a dat apoi in judecata pe Iliescu pentru calomnie si, dupa cum era de asteptat, a pierdut.