Demisionarii din PD, membri ai “Initiativei 2003“, au declansat un atac destul de dur la adresa liderilor democrati. Miercuri seara, la Targu Mures, Lavinia Sandru a amenintat ca va vorbi despre relatia lui Emil Boc, presedintele interimar al PD, cu PSD. In aceeasi zi, si Cozmin Gusa a declarat ca Boc este suspect de colaborationism cu fostul partid de guvernamant.
Reactia celor de la “Initiativa 2003“ vine dupa o declaratie, pe nepusa masa, a lui Boc, care a spus ca Marian Vanghelie este “un iepuras“ aruncat de PSD in batalia pentru fotoliul de primar general al Capitalei.
“In cazul in care Emil Boc face declaratii, ar trebui sa se gandeasca inainte. Daca nu se va gandi, vom incepe noi sa vorbim de relatia lui cu PSD. Intre cele doua tururi de scrutin pentru prezidentiale, Boc s-a dus la Cluj si s-a predat PSD“, a declarat Sandru.
Ea confirma ca desemnarea lui Marian Vanghelie drept candidat al PSD pentru Primaria Capitalei este doar “o parghie“ pentru ca postul sa fie adjudecat fara batai de cap de Adriean Videanu. Mai mult, Sandru afirma ca intre PSD si Adriean Videanu exista o intelegere in acest sens.

Care e mai pesedist: Gusa sau Boc?

Boc a pus ieri aceste declaratii pe seama faptului ca atat PSD, cat si Lavinia Sandru si grupul din care aceasta face parte si-au dat deja seama ca Adriean Videanu va castiga din primul tur alegerile pentru Primaria Capitalei, motiv pentru care lanseaza scenarii de discreditare.
“In realitate, constructia lor este ca Initiativa 2003 sa-l propuna drept candidat la Primaria Capitalei pe Cozmin Gusa, pe care PSD sa-l sustina ca independent dupa modelul practicat in vara trecuta cu Marian Vanghelie la sectorul 5. Si ar fi bine daca s-ar intampla asa, pentru ca asta ar demonstra adevarata masura a lui Cosmin Gusa si a echipei lui si ar arata ca acesta nu obtine voturi nici cat sa castige presedintia unei scari de bloc“, a spus Boc.
In ceea ce priveste propria colaborare cu PSD intre tururile de la prezidentiale, Boc spune ca aceste afirmatii frizeaza “ridicolul“. “Cred ca ridicolul afirmatiilor Laviniei Sandru cu privire la o colaborare a mea cu PSD este de ordinul evidentei pentru orice om cu scaun la cap. Este ridicol si penibil sa crezi ca eu m-am dus la Cluj sa ma bat, in campania pentru alegerile locale, cu Ioan Rus pentru ca apoi sa colaborez cu PSD“, a declarat Boc.
El a explicat ca pe parcursul intregii campanii electorale pentru alegerile generale a fost prezent, alaturi de mai multi lideri ai Aliantei PNL-PD si in special alaturi de Mona Musca, la Timisoara, Cluj, Sibiu, Brasov, Alba Iulia si in alte orase pentru a sustine candidatii Aliantei si candidatura lui Traian Basescu.

Migratie de la PD la “Initiativa 2003“

Convingerea exprimata la Antena 1 de presedintele Traian Basescu ca Lavinia Sandru se va intoarce in PD este insa infirmata de aceasta. Ea a declarat ieri, la un post de televiziune, ca acest lucru nu mai este posibil si ca, in curand, se va vedea o migratie de PD la “Initiativa 2003“, si nicidecum invers.
Oricum, deputatii Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu au renuntat si la functiile de vicepresedinti ai unor comisii din Camera Deputatilor. “Am demisionat din aceste functii deoarece au fost negociate de PD si nu vrem nici un fel de pomana de la nimeni“, a declarat Sandru.