Se poate spune ca primul eveniment politic la nivelul orasului nostru a fost intilnirea de ieri dintre o parte a parlamentarilor galateni si mai multi reprezentanti ai pensionarilor cu venituri foarte mici.

Dupa cum se stie, toate partidele politice importante, cu exceptia PD, s-au declarat in ultimul timp sustinatoare ale celor care spun ca valoarea punctului de pensie trebuie si poate fi majorata. Mai ramine ca alesii neamului sa si faca ceva in acest sens.

La acest capitol trebuie mentionata si nasterea "Ligii pentru presedinte". Mai multi reprezentanti ai societatii civile, care intimplator sau nu sint si simpatizanti ai sefului statului si probabil si ai PD, s-au hotarit sa lupte impotriva celor care pun in pericol democratia din tara noastra si il hartuiesc pe presedintele tuturor romanilor.

Cel mai activ partid

Daca lucrurile stau asa cum spun cei de la PSD si "Liga pentru presedinte" este copilul rezultat in urma povestii de dragoste dintre PD si Traian Basescu, atunci se poate spune ca partidul democratilor merita titulatura de cel mai activ partid politic al saptaminii.

Cel mai inspirat om politic

De aceasta data nu vom face referire la o anumita persoana, ci la o alianta politica, fie ea si neoficiala. PSD, PC si PNL si-au atins scopul de a amina momentul alegerilor europarlamentare pina la momentul in care sondajele de opinie vor prezenta o realitate convenabila lor. In plus cele trei partide au reusit sa puna in aplicare un plan, cel mai probabil marca PRM, de izolare a presedintelui Traian Basescu.

Cele mai tari declaratii

"Locul Partidului National Liberal este la groapa de gunoi a politicii", a precizat presedintele Organizatiei Judetene PNG Galati, Adrian Smarandoiu. "Asteptam ca presedintele sa mai scrie un biletel. De data asta biletul sa-i fie destinat ministrului Muncii. In scrisorica Traian Basescu ar trebui sa-i ceara lui Gheorghe Barbu sa intervina pe unde stie el pentru ca nivelul de trai al pensionarilor sa creasca", a spus presedintele Aliantei Pensionarilor din Romania, filiala Galati, Toader Cristea.