Gradina Zoo din Slatina este inchisa, iar lucrarile de reabilitare au incetat de cateva luni. Cu toate acestea, autoritatile sustin ca ea va fi transformata intr-un parc cu tarcuri, fantani arteziene si luciuri de apa pe o suprafata de cinci hectare.

Planurile de reabilitare a Gradinii Zoologice sunt perfecte, numai ca, de la momentul anuntarii programului de modernizare, adica din decembrie 2007, si pana in prezent, guvernul nu a alocat nici un ban pentru acest proiect.
La sfarsitul anului 2007, pentru ca exista un studiu de fezabilitate in vederea modernizarii si un spatiu generos, reabilitarea Gradinii Zoo Slatina a fost cuprinsa intr-un program guvernamental multianual prioritar de mediu si de gospodarire a apelor. Pentru obiectivul din Slatina, guvernul urma sa aloce, pana in 2012, suma de 4,2 milioane de lei.

Autoritatile sunt optimiste

Primarul municipiului Slatina, Darius Valcov, a declarat ca, desi au fost facute mai multe demersuri la guvern, nu s-au primit inca fonduri, motiv pentru care nici primaria nu poate contribui cu vreo suma. Din bugetul orasului ar urma sa fie alocata suma de doua milioane de lei.
Cu toate ca banii lipsesc, primarul este optimist si sustine ca gradina va fi reabilitata pana la sfarsitul anului 2010.
În prezent, Gradina Zoo Slatina este inchisa publicului, dar mai exista cateva specii de animale si pasari. În 2007 a inceput ecologizarea zonei si au fost demolate tarcurile nefolosite, stadiu in care se afla si acum lucrarile.
Conform proiectului, pe locul actualei gradini ar urma sa fie un parc natural, un complex expozitional si de relaxare. De asemenea, se intentioneaza aducerea a 22 de specii de animale salbatice, totul, pe o suprafata de cinci hectare, fata de cele trei hectare pe care este aceasta amplasata. Gradina Zoologica din Slatina a fost infiintata in 1979.