"Razboinicul luminii" si-a extins Partidul Noua Generatie prin adaugarea sintagmei crestin-democrat si prin adoptarea noii sigle - steaua in opt colturi, pe fond albastru. Gigi Becali a decretat, in cadrul ultimului Consiliu National al partidului, ca nici o sedinta nu va mai avea loc decat daca in sala se va afla un crucifix.
In jur de 400 de oameni s-au adunat la sfarsitul saptamanii trecute la Consiliul National al PNG, unde presedintele, Gigi Becali, a venit cu un crucifix de lemn primit din Maramures, pe care a tinut mortis sa-l atarne in sala de sedinta de la Hotelul Marriott.
"Nu incepe nici o sedinta fara crucea acolo!", a precizat Becali. "Cum sa fie un partid crestin-democrat fara Iisus Hristos in sala? (...) Crucea asta va fi marturie la fiecare adunare, consiliu sau congres al partidului", le-a explicat liderul PNG subalternilor de la partid si ziaristilor. ßedinta Consiliului National a inceput cu intarziere, deoarece Becali a insistat sa se gaseasca o modalitate de a fi pus crucifixul in sala.

Drumul spre biruinta

"A inceput drumul spre biruinta, dragi camarazi!", s-a adresat Gigi Becali membrilor de partid, pe care nu a dorit sa-i numeasca nici prieteni, dar nici tovarasi.
Becali a explicat ca PNG incepe sa fie recunoscut de presa, iar in sondaje se afla in crestere. El a apreciat ca cele 6 procente pe care le-ar avea partidul sau acum pot insemna in viitorul apropiat 9 pana la 15 la suta, daca vor fi alegeri anticipate in primavara. Ba chiar castigarea alegerilor, daca acestea se vor tine la termen, pentru ca PSD este "pe cale de dizolvare", iar "Alianta portocalie e pe butuci".
Presedintele PNG a atras insa atentia ca exista si un pericol, acela ca acum, cand partidul creste si unde Dumnezeu este, sa-si puna imediat si diavolul coada. "Aici ma refer la penetrarea partidului", le-a explicat Becali participantilor la consiliu, spunandu-le ca trebuie sa aiba mare grija, pentru ca vor veni alaturi si oportunisti sau unii care ar putea fi infiltrati chiar si din Servicii secrete ca sa fie controlat partidul.

Politician-gandac versus monstru-politician

Liderul PNG, Gigi Becali, a apreciat ca premierul Calin Popescu-Tariceanu, cu care este in conflict deschis, nu se poate considera un politician de talia sa. "Ce politician sa fie Tariceanu pentru mine? Pentru mine, Tariceanu ca politician e gandac, politician-gandac, iar eu sunt monstru-politician", a precizat Becali. Solicitat sa dea exemplu de un om politic de talia lui, Becali a aratat ca el este cel mai puternic din tara si a precizat ca l-ar pune pe Traian Basescu prim-ministru, daca el ar fi presedinte. Cat despre Elena Udrea, Becali a raspuns ca ar numi-o consilier pe probleme externe. "Cand nu stiu, sa-mi spuna cine-i presedinte, cine-i imparat, cine-i rege", a adaugat el.