Gigi Becali nu va putea participa la ceremonia de investire in functia de europarlamentar de la Bruxelles, dupa ce judecatorii au decis ca acesta nu poate parasi Bucuresti si judetul Ilfov.
Judecatoria sectorului 1 a decis sa respinga cererea lui Gigi Becali de ridicare a interdictiei de a parasi Romania, modificand in schimb controlul judiciar aplicat patronului stelist, in sensul ca acesta poate sa mearga prin tara.
Avocatul lui Gigi Becali, Catalin Dancu, a declarat ca decizia Judecatoriei Sectorului 1 este corecta, tinand cont de actele existente pana in acest moment la dosar, avocatul sustinand ca instanta nu a avut documentele care sa ateste calitatea de europarlamentar a patronului Steaua.
"Vom face recurs, eu ma asteptam la decizie, este o decizie corecta, tinand cont de actele existente la dosar. Practic, instanta considera ca el nu este un pericol pentru a calatori in toata tara, in schimb nu s-a dat mai mult acum, pentru ca instanta nu a avut la dosar actele care sa ateste calitatea de europarlamentar a lui Gigi Becali", a declarat Dancu.
Avocatul lui Becali a mai precizat ca decizia de astazi a fost luata de aceeasi judecatoare care s-a pronuntat si pe alte cereri pe care le-a respins.
Patronul Stelei, Gigi Becali, a afirmat ca ceea ce fac procurorii este o batjocura.
Gigi Becali a sustinut ca, pentru a continua ancheta in cazul sau, procurorii trebuie sa ceara ridicarea imunitatii in Parlamentul European. "Va dati seama ca, in momentul in care voi spune pentru ce sunt anchetat, va fi circul circului", a declarat el.