Deputatul liberal Ioan Ghise a declarat ieri ca va contesta decizia Delegatiei Permanente a PNL de sambata privind excluderea sa din partid, pe motiv ca aceasta hotarare a avut la baza un criteriu inexistent in Statutul formatiunii. Dupa ce ani de-a randul a tacut si a inghitit situatia din partid, Ghise a spus ca "jihadul liberal continua pentru delictul de opinie" si ca PNL a demarat reforma morala printr-o incalcare a statutului.
El a criticat politica gresita aplicata de actualul lider al PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, care "a degenerat in lupte in partid" si care se finalizeaza prin "excluderea celor care au pareri diferite de cele ale conducerii". Ghise si-a mai exprimat nemultumirea fata de faptul ca o serie de tineri liberali sunt promovati pe criterii precum obedienta si nu competenta, asa cum ar trebui. El a sugerat ca unul dintre acesti tineri ar fi presedintele Camerei Deputatilor si finul lui Tariceanu, Bogdan Olteanu, care a facut presiuni asupra sa pentru a-si da demisia.
Totodata, fostul deputat PNL a mai spus ca se va intoarce din nou in PNL, daca va fi primit, iar daca decizia de excludere va fi definitiva, va candida si ca independent la vi-itoarele alegeri parlamentare sau chiar pe listele unui alt partid, fara a preciza o optiune clara in acest sens.

Turcan acuza "stilul falimentar al lui Tariceanu & Co."

La randul sau, deputatul Raluca Turcan si-a anuntat demisia din functia pe care o detine in BPC al PNL, motivand ca nu vrea sa fie partasa la "stilul falimentar al lui Tariceanu & Co. de a conduce partidul". Raluca Turcan a explicat ca in BPC, chiar daca votezi impotriva deciziilor, devii partas la ele si a adaugat ca oricum nu mai are nevoie de sprijin politic, pentru ca a fost schimbata din functia de presedinte al Comisiei de cultura.
Turcan a afirmat ca, "in acest moment, in PNL continua practicile de tip comunist, care se desfasoara sub forma amenintarilor, deciziilor si epurarilor politice, ce nu isi au locul intr-un partid care are pretentia sa castige alegerile". Ea a mai spus ca in PNL se aplica principiul: "Cine nu e cu noi, e impotriva noastra si trebuie dat afara!", iar cei care gireaza epurarile si sacrificarile anumitor libe-rali sunt Calin Popescu- Tariceanu si Bogdan Olteanu. Deputatul PNL a precizat ca multi dintre cei care iau decizii in partid "sunt imorali si au angajamente la fosta Securitate", dar a refuzat sa dea nume. Ea a mentionat ca i se pare inadmisibil ca astfel de oameni sa dea cu piatra, iar altii (n.r. - Mona Musca si Ioan Ghise) sa fie sacrificati doar pentru ca sunt incomozi".
Mai mult, Turcan a recomandat conducerii PNL ca, inainte sa arunce cu piatra, sa faca presiuni asupra CNSAS pentru a da publicitatii dosarele celor care se afla in conducerea partidului.