Dezbaterile asupra infiintarii Polului Social - initiativa propusa de Ion Iliescu si de Petre Roman - se vor relua la 25 mai, dupa publicarea Raportului de tara de catre Comisia Europeana, intrunire la care ar putea participa si liderul PSD, Mircea Geoana.
La 25 mai va avea loc prima dezbatere intr-un cadru mai larg despre oportunitatea si variantele institutionalizarii Polului Social, discutii programate initial pentru 3 mai, dar amanate din cauza reticentelor formulate de PSD. Discutiile vor avea loc sub egida Forumului Democratic din Romania, al carui presedinte este senatorul PSD Razvan Theodorescu, unul dintre apropiatii lui Ion Iliescu. Pana acum, discutiile pe marginea Polului Social s-au purtat in cerc restrans, intre Ion Iliescu, cativa dintre apropiatii acestuia si presedintele Fortei Democrate, Petre Roman.
Razvan Theodorescu a declarat pentru Mediafax ca presedintele PSD, Mircea Geoana, i-ar fi confirmat lui Ion Iliescu participarea sa si a altor membri din conducerea partidului la dezbaterea de la 25 mai. In plus, la discutii au fost invitate deja mai multe sindicate, printre cele care si-au confirmat pana acum participarea numarandu-se sindicatul Meridian, a mentionat Theodorescu. El a mai precizat ca urmeaza sa lanseze invitatii oficiale pentru evenimentul de la 25 mai si pe adresa altor organizatii profesionale, dar si a unor formatiuni politice mici de stanga, cum ar fi Alianta Socialista si Partidul Socialist.

Discutie exploratorie

Senatorul PSD a precizat ca discutia din 25 mai va fi doar una "exploratorie, de principiu", in cadrul careia fiecare dintre cei invitati sa-si expuna punctul de vedere asupra Polului Social. Theodorescu a apreciat ca suspiciunile legate de posibila institutionalizare a Polului Social ca formatiune politica sunt fara fundament.
"Nu intentionam sa cream nici o structura politica, nimeni nu s-a gandit nici o clipa la asa ceva, la o formula de genul acesta, nici eu, nici domnul Iliescu si nici altcineva din PSD nu am intentionat asa ceva. A fost doar o neintelegere, o lipsa de comunicare, poate si din partea noastra, poate si din partea conducerii PSD", a mai spus Razvan Theodorescu.