Comitetul Executiv al PNL l-a nominalizat ieri pentru functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul pe Paul Victor Dobre, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Bogdan Olteanu a declarat dupa sedinta conducerii liberale ca desemnarea lui Paul Victor Dobre a fost decisa cu 10 voturi din 11. Nominalizarea fostului secretar de stat a fost facuta in absenta, Victor Dobre acceptand aceasta propunere din Germania, unde face o vizita de lucru.
Initial, chiar in ziua cand Olteanu a fost ales ca presedinte al Camerei, desemnat pentru aceasta functie a fost Titu Gheorghiof. Olteanu a sustinut ieri ca deputatul Titu Gheorghiof a renuntat la aceasta functie "invocand motive de natura divina". Olteanu nu a dat alte amanunte legate de motivele avansate de Gheorghiof, spunand ca nici conducerea PNL nu a fost curioasa sa afle mai multe.
Olteanu a mai precizat ca o decizie finala asupra inlocuitorului lui Dobre va fi luata dupa o discutie intre premierul Calin Popescu- Tariceanu si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.
Dupa ce primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu l-a anuntat pe Paul Victor Dobre ca viitor ministru pentru relatia cu Parlamentul, colegii sai de la Galati au fost luati prin surprindere. "Daca este asa, atunci este o mare realizare pentru orasul nostru. Nu ne asteptam sa primim o veste atat de buna", a declarat deputatul liberal galatean Emil Strunga la cateva minute dupa ce a aflat de la ziaristi care e propunerea primului-ministru.
Inlocuirea lui Titu Gheorghiof cu Paul Victor Dobre i-a luat prin surprindere si pe democrati. Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca va afla motivele acestei decizii in cadrul CNC al Aliantei, care urma sa se desfasoare aseara. Discutiile n-au mai avut obiect fiindca premierul Calin Popescu-Tariceanu semnase deja in cursul zilei de ieri decretul de numire a lui Victor Dobre in functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul.