Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita (PSD), s-a adresat multimii adunate, luni dimineata, in Piata Unirii, unde au loc manifesarile organizate de Ziua Unirii Principatelor, implorandu-i pe oameni sa respecte "aceasta sarbatoare a natiunii".
Va invit, va implor sa respectam aceasta sarbatoare a natiunii, sa lasam deoparte discutiile persoanele si sa aratam ca ne respectam idealurile", si-a inceput Nichita discursul in fata celor aproximativ o mie de persoane adunate in piata.
Discursul a avut loc dupa ce Basescu a primit onorul Garzii si a fost huiduit.
Presedintele Traian Basescu a ajuns in Piata Unirii din Iasi, unde au loc manifestarile de Ziua Unirii, in jurul orei 10.00, el fiind puternic huiduit de multime.
Presedintele a primit onorul Garzii Militare in timp ce din multimea adunata in Piata Unirii se auzeau huiduieli si fluieraturi. De asemenea, unii dintre participanti au strigat "Hotii".
Pentru scurt timp, presedintele si-a parasit locul amenajat pentru oficialitati si a mers sa discute cu un grup de militari in rezerva care il huiduiau si scandau "Demisia", dupa ce s-a consultat cu seful dispozitivului de securitate al SPP.
El a stat de vorba cu acestia cateva minute, dupa care s-a intors pe scarile de langa scena amenajata in piata.
In multime se afla liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, dar si presedintele Senatului, Mircea Geoana.
La manifestarile organizate la Iasi la implinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane participa si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, care l-au aplaudat pe Basescu dupa ce acesta a primit onorul Garzii.