Conducerea centrala a PRM l-a desemnat, dupa plecarea lui Petru Calian si a celor sapte consilieri la conservatori, pe senatorul Gheorghe Funar ca presedinte interimar al organizatiei judetene din Cluj a formatiunii.
Funar a declarat ieri ca in organizatia judeteana vor avea loc alegeri in termen de doua-trei luni. El a subliniat ca din PRM Cluj nu au demisionat decat 13 membri, ceea ce permite continuarea activitatii politice a filialei. Totodata, el a adaugat ca sunt foarte multi care vor sa revina in partid, dar ca "cererile lor vor fi analizate la Bucuresti".
Pe de alta parte, senatorul PRM a afirmat ca demisionarii si-au facut "harakiri politic". "E o nebunie sa faci parte din singurul partid parlamentar in crestere si sa pleci la PC, un partidulet cu una-doua procente si care nu va intra in viitorul Parlament", a explicat Funar.
El le-a recomandat demisionarilor "sa-si dea demisiile din functiile in care au fost alesi".
Liderul PRM Cluj a mai spus ca deputatul Petru Calian "a negociat inca in decembrie 2005 cu liderul PC, Dan Voiculescu, trecerea sa si a altor membri, sperand sa obtina un post de secretar de stat in Ministerul Economiei si sustinerea pentru candidatura sa la Primaria Cluj-Napoca". Funar a conchis ca demisionarii "i-au platit cu milioane de lei pe tineri sa plece din PRM Cluj". (Nicoleta Nicolae)