Democrat-liberalul Gheorghe Flutur considera ca acuzatiile referitoare la faptul ca PDL este perceput ca un partid in interiorul caruia se afla oameni corupti nu sunt justificate atata vreme cat partidul nu a girat pentru vreun membru de partid anchetat pentru acte de coruptie.
Flutur a argumentat ca partidul sau a sprijinit in mod constant proiectele care au urmarit consolidarea independentei sistemului judiciar romanesc. "PDL a respectat totdeauna deciziile justitiei. Este un partid transparent ce a sustinut un ministru independent la justitie, structuri ale statului independente si transparente. ANI si independenta DNA sunt lucruri pe care PDL le-a sustinut (...) Avem incredere ca si reteta pentru coruptie este in mana justitiei", a declarat Gheorghe Flutur.
Democrat-liberalul a adaugat ca PDL nu a garantat pentru onestitatea vreunui membru de partid anchetat de catre organele judiciare fiind banuit de coruptie. "PDL nu a girat pentru niciun membru de partid corupt. Nu am facut pelerinaje la Parchet, cum PSD si PNL au facut, si se intalneau acolo cu distinsi membri din partidele lor", a conchis pedelistul.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, ca unul dintre principiile "de baza" ale PDL este acela potrivit caruia orice coruptie a unui politician este iertata daca respectivul are performanta electoralt, un altul fiind si "dispretul profund pentru idei".
"Cred ca o prima atitudine a noastra ca partid in aceasta criza este definita de principiul potrivit caruia orice coruptie este iertata daca ai performanta electorala. Acesta este unul dintre principiile de baza ale PDL - nu discuta nimic despre un politician corupt, daca el a castigat alegeri. Cu alte cuvinte (...) asta inseamna: daca ai fost in stare sa corupi institutiile statului si, mai mult decat atat, poti sa corupi si alegatorii, esti un tip OK. Esti vedeta si trebuie sa fii sustinut. Aceasta este una din valorile principale cu care eu am avut contact, pe care am descoperit-o intrand in PDL. Va marturisesc ca nu am stiut-o pana sa intru in PDL", a marturisit Preda.