M-am amuzat teribil aseara, la Gadea, dar si la aia de la Realitatea, cand i-am auzit pe obisnuitii trancanitori cu norma intreaga cum analizau ei schimbarea de ton a discursului lui basescu, in comedia aia de conferinta de presa de ieri. Schimbare, my ass! Trebuie sa fii total tampit sa crezi ca basescu poate scapa de obsesiile sale cu una, cu doua! Era doar o problema de timp pana sa-si dea in petec. Ei bine, n-am avut de asteptat decat cateva ore!
Azi s-a dus la RRA si a inceput sa-si faca un inventar complet al obsesiilor, cu moguli, cu opozitia e de vina, cu toate ale lui, plus inca una: PNL e de stanga! Sa-i traiasca, sa se bucure de noua obsesie, si sa sarbatoreasca momentul cu prietenul lui cel mai bun.
Stiti insa ce-i mai grav? Ca se vor gasi atatia prosti sa creada tampeniile astea: "Se confirma ce banuiam. Obiectivul Opozitiei e intrarea Romaniei in derapaj. Am observat ca se depun doua motiuni de cenzura pe legile salarizarii, iar programarea si impingerea dezbaterii motiunii pentru anul 2011 indica faptul ca obiectivul Opoziiei e intrarea Romaniei in derapaj, fiindca sunt multi oameni de afaceri, gen Patriciu, Voiculescu, Vantu, care se afla in spatele lor si care pot sa-si refaca afacerile macinate de criza doar daca Romania intra in derapaj," si sa-i dea dreptate.
S-o luam metodic. Ce ar avea de castigat cei trei daca cresc dobanzile la imprumuturile facute de Romania? Au banci de la care se imprumuta statul, si le convine cresterea? Eu nu-mi aduc aminte de asa ceva. Castiga ce din devalorizarea leului? Vantu, nimic, ca nu produce si nu exporta nimic, sa zici ca devalorizarea l-ar favoriza. Patriciu, la fel, acum vad ca se ocupa cu micul comert de "intampinare". Devalorizarea leului l-ar lovi maxim, ca tot ce vinde el se importa. Si daca cresc preturile, nu mai vinde. Voiculescu produce bunuri simbolice, ca banii lui vin din presa si din televiziuni. Daca anul viitor va fi mai rau, si publicitarii o vor duce rau, deci si Antenele lui Voiculescu. Vi se pare ca astia trei sunt idioti, ca nu stiu ce si cum?
Apoi, da, ei pot fi cel mult interesati de refacerea puterii de cumparare, ca de asta depinde reluarea cresterii economice. Dar pe ei nu-i privesc angajatii de la stat, ca nu are de ce. Daca boculet si ai lui vroiau sa treaca repede Legea Salarizarii Unice a Bugetarilor, au avut un an la dispozitie s-o faca. De fapt, o Lege cadru exista, si-a asumat raspunderea bocul anul trecut. Trebuia modificata in acord cu sindicatele pana in iulie, parca. Dar a intervenit dementa taierii salariilor bugetarilor cu 25% si s-a dus dracului sandramaua!
Dar si asa, lasau Legea Salarizarii cum era, si faceau, ca acum, o Lege de aplicare pentru 2011, pe care o adoptau prin Ordonanta de Urgenta, cum dorea muschii lor portocalii. De ce tot circul asta? Pentru a demonstra ca nu se poate guverna eficient cu Opozitie? Ca democratia nu-i de noi, ca ne-ar merge mai bine fara ea?
Insa e bun la ceva si delirul lui basescu: asa mai da din casa. Eu, unul, nu stiam ca in 2006 Romania, condusa de PDL si PNL(nu se daramase sandramaua D.A.) , cu Monica Macovei la Justitie, a semnat un Acord-anexa cu privire la combaterea coruptiei drept conditionalitate pentru aderarea la Spatiul Schengen, acord care ar putea fi invocat de cei care isi doresc amanarea. Deci nu Ponta, ci basescu-Tariceanu, au facut pocinogul Romaniei! De ce au semnat acest Acord? A cui a fost ideea asta cretina? Au vrut sa faca pe plac cuiva? Acum sa ne lase!
Sa vina in fata poporului si sa spuna: "Popor roman! Am fost niste dobitoci! Noi am legat aderarea la Spatiul Schengen de combaterea coruptiei, capitol la care am facut cacatul praf! Asa ca sa ne iertati! O sa calatoriti liberi ca pasarea cerului atunci cand o zbura porcul, pentru ca atunci nu va mai fi coruptie in Republica Absurda Romania!"
Acum a inceput sezonul de vanatoare la tapi ispasitori. A incercat cu Ponta, nu prea i-a iesit smecheria, ca ala spunea exact ce spun si flacaii de la Bruxelles: ca nu ne-am facut temele. A venit randul CSM. Nici asta nu e tapul ideal: nu CSM cerceteaza faptele de coruptie, nu el face urmarirea penala si nici nu-i judeca pe corupti. Se ocupa doar de cariera magistratilor. Mai bine sau mai rau, ca, de, traim in Romanica.
Politia este sub conducerea Guvernului, Procuratura este parte a Executivului, serviciile sunt jucaria preferata a Iubitului Conducator, si el parte, cam neconstitutionala, a Executivului, si de cand e boc premier, basescu e Executivul. Asadar combaterea coruptiei e in principal sarcina Executivului, Justitia doar confirma, sau nu, o stare de fapt. Dar daca Politie, Parchete, servicii de informatii, Guvernul (prin alte mijloace de combatere a coruptiei decat represiunea) nu-si fac datoria, Justitia ce sa faca? Sa se substituie lor, si sa le faca munca?
Sigur, mi-a placut maxim si cum si-a luat-o Ponta, pentru ca a avut naivitatea sa se duca la intalnirea cu basescu. Ce credea ca face? Ca-l aduce la ratiune? Ca poate avea un interlocutor onest in el? Acum si-o ia de la basescu! Sa-i fie invatatura de minte. Tot maxim mi-a placut si cum da basescu vina pe PSD si PNL pentru ca PDL i-a dat muie la votul pentru cercetarea lui Ridzi. Prieteni, cred ca goebbels ar fi fost mandru de realizarile propagandei portocalii! Dar vine ea si vremea decontului...

PS: daca asta ne garanteaza ca scapam iute de basescu, atunci Sorinache, pune-l, tata, pe ala de turna monstruozitatile alea din fata Teatrului National sa toarne si doua placi, pe care sa le prinzi la capetele podului Basarab, si da-i numele de Traian Basescu. Mai pune o fraza: "Facut din metalul fostei flote romanesti si al vagoanelor si locomotivelor CFR." Stim cam toti de ce...

PPS: o avea statul construit dupa chipul si asemanarea lui Ion Iliescu problemele lui. Dar mie imi provoaca un cosmar statul care se construieste acum, dupa chipul si asemanarea lui traian basescu. Macar cel construit de Ion Iliescu semana cu statele occidentale, chiar daca nu functiona ca ele. Asta de-l construieste basescu seamana cu Belarusul, mai degraba, sau cu Venezuela...

Sursa: constantingheorghe.blogspot.com/