Partidul lui Gheorghe Ciuhandu, care de-a cerut instantelor judecatoresti schimbarea numelui din PN¥CD, in PPCD -, ramane la titulatura initiala, dupa ce acestea au respins inregistrarea acestei modificari.
Cornel Boiangiu, presedintele PN¥CD Dolj, a declarat ieri, la Craiova, ca partidul sau a ramas inscris in registrul partidelor politice in forma sa initiala, iar in urmatoarea perioada va fi convocat congresul partidului in conformitate cu statutul ramas in vigoare. Lucian Orasel, reprezentatnt al Comitetului Romanilor de Pretutindeni (CRP) al PN¥CD, a precizat ca orice convocare in baza statutului PPCD, respins la inregistrare, este nula, iar orice hotarare luata in numele acestei formatiuni politice este nula si neavenita.
„PN¥CD a candidat in alegerile de anul trecut si avea mari sanse sa intre in Parlament, insa conducerea partidului a actionat ca si cum acest partid nu trebuia sa devina partid parlamentar. Dupa 1989, PN¥CD a fost condus de copiii celor care au desfiintat PN¥, iar acum este condus de nepotii celor care i-au inchis pe Iuliu Maniu si Ion Mihalache. In conducerea PPCD nu mai exista nici un fost detinut politic, nici un doctrinar al PN¥CD si probabil nu intamplator hotararea desfiintarii partidului s-a luat in zilele de 4-5 februarie, cand se implineau 52 de ani de la moartea lui Maniu si 50 de ani de la moartea lui Mihalache“, a declarat Orasel. El a mai spus ca Gheorghe Ciuhandu poate strange 25.000 de semnaturi pentru infiintarea PPCD ca o noua formatiune politica, insa nu poate transforma PN¥CD in PPCD, iar Justitia si-a spus deja cuvantul in acest sens. El l-a acuzat pe Gheorghe Ciuhandu ca se foloseste de stampile si documente false si din acest punct de vedere ar putea fi sesizate organele penale din Romania..
Orasel a anuntat ca filialele PN¥CD din mai multe judete ale tarii au hotarat convocarea congresului partidului pentru alegerea noii conduceri.