Asa cum era simplu de anticipat, fostul partid de guvernamant nu a ratat ocazia sa iasa in fata si sa ii ceara explicatii sefului statului in legatura cu declaratiile pe care le-a facut in cursul zilei de ieri, cu ocazia sedintei de bilant a Ministerului Administratiei si Internelor. Si cum un schimb de replici intre Executiv si Presedintie, deci in sanul Puterii, nu putea trece neaccentuat, (pardon, nelamurit), liderul PSD s-a simtit dator sa elucideze, in numele natiunii, misterul.
Astfel, pesedistii prin vocea liderului lor, Mircea Geoana, au reactionat foarte prompt la afirmatiile sefului statului conform carora "mafia a ajuns pe masa Guvernului" si i-a cerut lui Traian Basescu ca relatia dintre Guvern si grupurile de interese sa fie explicata pe larg. "Este pentru a treia sau a patra oara cand presedintele statului aduce acuzatii directe actualei guvernari", si-a motivat Mircea Geoana solicitarea. Tot el a adaugat ca partidul sau asteapta cu interes analizarea tuturor propunerilor legislative din ultimii 10 ani, asa cum a declarat Traian Basescu. "Sper sa faca acest lucru fara patima politica, dar daca se foloseste de aceasta analiza pentru a crea o anumita aura unui centru de putere, cred ca va gresi", a subliniat presedintele PSD. Si cum PSD-ului ii sta bine cu nasul in oala Puterii, conducerea PSD nu s-a putut abtine sa nu-si dea cu parerea si despre fuziune PNL-PD despre care crede ca va reprezenta sfarsitul Partidului National Liberal. Presedintele PSD, Mircea Geoana, spune ca, in afaceri, aceasta metoda se numeste acaparare ostila. "Era de asteptat ca PD sa-i fuzioneze pe liberali. Este clar ca din punct de vedere al coerentei politice in Alianta, se incheie o etapa si incepe alta, eliminarea PNL de pe scena politica romaneasca", a adaugat Geoana.

Nastase poate rasufla usurat... deocamdata

In ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase, despre care mai ieri, gurile rele spuneau ca Alianta comploteaza cu partidul care l-a crescut la san pentru a-l catapulta cu prima ocazie din fruntea Camerei Deputatilor, acesta se pare ca a primit votul de incredere al colegilor si va ramane in functie. Cel putin asa arata semnalele pe care presedintele PSD Mircea Geoana le-a dat la intalnirea dintre conducerea partidului si grupurile parlamentare. Adrian Nastase si-a explicat situatia, iar colegii au decretat la unison: este nevinovat, cel putin pana cand justitia dovedeste contrariul. Dupa o sedinta de cateva ore bune, in care Adrian Nastase a dat lamuriri in legatura cu situatia in care se afla dupa scandalul deja celebrei matuse Tamara, liderul partidului a anuntat ca Adrian Nastase va fi sustinut in continuare in fruntea Camerei Deputatilor. Acest lucru l-a multumit pe fostul premier, mai ales ca pana si colegii cunoscuti pentru relatia lor mai rece cu fostul presedinte executiv al PSD au acceptat ideea.