Mircea Geoana, presedintele PSD, s-a aratat luni deranjat de faptul ca Vasile Blaga a facut cateva declaratii cu iz electoral, la finalul Biroului Permanent al PD-L, si a cerut Consiliului National al Audiovizualului sa ia masuri in ceea ce priveste posturile TV care au avut transmisii in direct.
Geoana a subliniat ca va fi o campanie foarte dura, o campanie care se va desfasura "la limita sau dincolo de lege", asa cum a procedat Blaga astazi.
Liderul social-democratilor a dat si cateva exemple. El a amintit de o parte din comunele din judetul Botosani unde liberalii dau satenilor cate un milion de lei si ii pun sa jure pe biblie ca vor vota in consecinta. "Astea arata o Romania mai degraba balcanica decat europeana", a mai spus acesta.
Intrebat care crede ca va fi scorul electoral, Geoana a spus ca isi doreste unul mai bun decat in 2004 si "cred ca avem premise foarte bune sa fim in palierul de 30 % si mai mult". Liderul PSD a aratat ca "daca te uiti la votul politic ar trebui sa fie dl. Blaga pentru ca are un scor politic foarte bun, dar cu o campanie serioasa, PSD este la un scor politic foarte bun la Bucuresti -30 % ceea ce insemna ca Cristian Diaconescu cu munca foarte serioasa, cu o campanie foarte dificila intra in turul II si orice este posibil".