Presedintele PSD, Mircea Geoana, este de parere ca subiectul Monica Iacob Ridzi "a plutit in aer" la sedinta coalitiei, nefiind abordat explicit. Geoana a precizat ca PD-L-ului ii revine responsabilitatea de a clarifica aceasta problema.
"Subiectul a plutit in aer, dar nu a reprezentat un subiect precis de discutie astazi. Cred ca este un subiect pe care cei de la PD-L trebuie sa il clarifice si sa raspunda in fata presei. Nu PSD", a afirmat liderul PSD.
Intrebat daca mai crede ca situatia Monicai Ridzi afecteaza imaginea Guvernului, asa cum a sustinut intr-un interviu publicat duminica, Geoana a spus ca isi mentine afirmatiile.
"Este, pana la urma, primul test al acestui Guvern. Si nu e vorba ca este un ministru PD-L sau PSD. Este primul test de imagine si de credibilitate al acestui Guvern. Si eu sper ca acest subiect sa fie inchis cat mai rapid, pentru ca nu face bine perceptiei generale a Guvernului. Pana la urma este decizia primului-ministru si a celor de la PD-L ce fac cu un ministru din tabara lor, dar eu cred ca trenarea acestei discutii este defavorabila pentru imaginea generala a Guvernului. Eu as recomanda o incheiere rapida a acestui subiect", a spus Geoana in interviul mentionat, despre cazul Ridzi.