Decizia lui Constantin Simirad de a sustine candidatura lui Traian Basescu la prezidentiale este "cantecul de lebada", in politica, pentru presedintele Consiliului Judetean Iasi si "tradare pe fata, iar tradarea se plateste", a declarat, sambata, la Golesti, judetul Arges, liderul PSD, Mircea Geoana.
"Eu stiam ca este un aventurier in politica. A fost la mai multe partide de-a lungul timpului si va merge probabil si in altele. Din punct de vedere al reputatiei, acesta este cantecul sau de lebada. Pana la urma, fiecare isi alege destinul pe care il doreste. De multe ori, in astfel de momente poti sa-ti dai seama de calitatea unui om", a declarat Mircea Geoana.
Intebat daca optiunea lui Simirad pentru Traian Basescu are legatura cu excluderea sa, dupa un vot in unanimitate al social-democratilor din Iasi, Geoana a raspuns: "Evident. Daca as fi fost si eu membru al organizatiei Iasi a PSD as fi votat la fel. Nu poti sa fii intr-o echipa si sa lucrezi cu adversarul. Este tradare pe fata, iar tradarea se plateste. A fost aventurier in politica , dar acum cred ca pur si simplu s-a facut de ras".
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a participat, sambata, la festivitatea de decernare a titlurilor de cetateni de onoare si de fii si fiice ale Argesului, desfasurata la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii de la Golesti, in cadrul editiei a treia a Sarbatorilor Argesului si Muscelului.
Manifestarea "Sarbatorile Argesului si Muscelului" de la Golesti continua, urmand a se incheia duminica.
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a fost exclus, vineri, din PSD, in urma deciziei Biroului Permanent Judetean largit al filialei, decizia excluderii fiiind luata in unanimitate, prin votul a peste 140 de reprezentanti PSD, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita.