Presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele executiv Adrian Nastase sunt multumiti, cel putin de ochii lumii, de colaborarea lor la comanda social-democratilor. Cei doi au vorbit ieri la Pitesti despre preluarea conducerii partidului si despre relatiile de la varful acestuia.
„Admir efortul pe care il face Mircea Geoana, ca presedinte al partidului, de a prelua din mers o masinarie care este foarte complicata“, a spus Nastase. In opinia sa, presedintele PSD are, pe de o parte, datoria de a tine seama de ceea ce inseamna istoria acestui partid si de o structura complicata si, in acelasi timp, are obligatia de a privi spre viitor, pentru ca imaginea partidului sa se imbunatateasca.
In ceea ce priveste preluarea conducerii partidului, Mircea Geoana a apreciat ca „nimeni nu este atat de naiv incat sa creada ca simpla castigare a votului la Congres, a conducerii partidului, inseamna si preluarea intregului angrenaj“. Geoana a aratat ca se intampla astfel in orice domeniu, si un nou sef al unei uzine de automobile, de exemplu, avand nevoie de putin timp pentru a cunoaste „masinaria“.

Nu au lipsit micile intepaturi!

Geoana a apreciat ca nu este usor pentru Adrian Nastase, ca fost presedinte de partid si fost prim-ministru, sa accepte o pozitie „care este pana la urma numarul doi“. „Dar este, in egala masura, o obligatie de respect si de colegialitate pe care eu o am si pe care o avem cu totii“, a continuat el, spunand ca la PSD este o echipa puternica si ca, impreuna, cei din formula de conducere sunt mult mai puternici pentru partid.
Si Adrian Nastase a sustinut lucrul in echipa si a afirmat ca schimbarile pot fi foarte importante pentru partid. Facand o paralela intre o formatiune politica si o societate comerciala, Adrian Nastase a aratat ca actionarii partidului se intalnesc cu ocazia congreselor si stabilesc administratorul. „La un moment dat, administratorul era domnul Iliescu, apoi am fost eu, acum este Mircea Geoana. Partidul nu este proprietatea presedintelui de partid, intr-un fel noi suntem, pe rand, cei care administram interesele partidului si avem grija ca el sa-si faca datoria“, a comentat el.