Liderul PSD Mircea Geoana i-a multumit, miercuri, la depunerea candidaturii pentru functia suprema in stat, fostului sef de stat, Ion Iliescu, pentru sfatul si sprijinul ireprosabile pe care i le-a acordat, el indemnand la transferul de stafeta intre Iliescu si persoana sa, la Presedintia Romaniei.
"Domnul presedinte Iliescu este aici si imi povestea cum acum 9 ani trecea printr-un proces similar. Vreau sa-i multumesc pentru sfatul si sprijinul ireprosabil pe care mi le-a acordat si vreau sa consideram aceasta zi frumoasa de toamna ca un transfer de stafeta intre fostul presedinte al Romaniei, domnul Iliescu, si viitorul presedinte, daca romanii si Dumnezeu imi vor da aceasta onoare", a spus Geoana, la BEC, la depunerea candidaturii.
Fostul sef de stat, Ion Iliescu, a declarat ca, in acest moment, se face un transfer de stafeta de la el la Geoana, sloganul "Iliescu apare, soarele rasare" fiind valabil, de acum inainte, si pentru acesta.
"Cred ca e un semnal simbolic: aparitia soarelui. Asta e un simbol pentru optimism, pentru speranta, pentru mai bine si pentru revenire la normalitate in viata politica a tarii", a spus Iliescu.
"Cred ca romanii vor da aceasta proba a maturitatii ca sa ne fie tuturor mai bine, sa iesim din atmosfera aceasta", a adaugat el.
Intrebat cum se spune in acest moment, daca in perioada mandatului sau era in voga sloganul "Iliescu apare, soarele rasare", fostul sef de stat a raspuns, razand: "Se transfera stafeta spre Geoana, deci iata a aparut ...(soarele, n.r.)".
Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a depus, miercuri, la BEC, candidatura la Presedintie, afirmand ca ii invita pe romani sa se uneasca a in jurul sau si precizand ca nu ii sunt suficiente voturile negative care vor fi exprimate la adresa lui Traian Basescu.