Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri la Timisoara ca exclude orice forma de colaborare cu partide din actuala putere si a subliniat ca este greu de crezut ca partidul pe care il conduce va mai accepta, la viitoarele alegeri, o colaborare cu PC. "Sunt multi cei care vor sa colaboreze cu noi, dar ii lasam sa vina sa ne peteasca si ii alegem noi", a spus Mircea Geoana. Cu toate ca presedintele PSD a infirmat speculatiile legate de posibile aliante ale PSD, el a precizat ca, deocamdata, social-democratii sunt in discutii cu PIN, condus de deputatul Cozmin Gusa, si partidul lui Petre Roman, singurele formatiuni de stanga care au mai ramas in acest moment pe esicherul politic. Totodata, Geoana a spus ca singurele colaborari vor fi cele cu sindicatele si a adaugat ca isi doreste, in acest sens, sa copieze modelul SPD, din Germania, si al Partidului Laburist, din Marea Britanie, dar si incercarea ca partidul pe care il conduce sa realizeze o platforma mai larga a stangii romanesti.

PSD se pregateste pentru anticipate

Pe de alta parte, presedintele PSD a anuntat ca formatiunea pe care o conduce se pregateste pentru alegeri anticipate. Astfel, Mircea Geoana a declarat ca pana la 15 august social-democratii se vor ocupa, pe de-o parte de pregatirea ofertei guvernamentale a PSD, "macar pe liniile sale principale pentru PSD", iar pe de alta parte vor continua "modernizarea si reformarea partidului". El a precizat ca, din punct de vedere politic, Romania este in cel mai atipic ciclu politic. "Toata lumea asteapta ca ceva sa se intample si ca finalul de septembrie va aduce ceva dramatic", a explicat Geoana, care a adaugat ca pana la sfarsitul acestui an "este posibil ca echilibrul politic precar de acum sa se mentina, avand in vedere tinta de 1 ianuarie 2007".
Mai mult, el a spus ca are convingerea ca "pana la sfarsitul anului, Coalitia se va rupe, iar iesirea publica a celor trei liberali, Mona Musca, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, va grabi moartea Aliantei".