Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, la Craiova, ca rezultatul alegerilor prezidentiale va decide partidul ce va forma viitorul Guvern.
"Daca cineva din partidul nostru sau din Romania isi face iluzia ca Traian Basescu are cel mai mic gand de a continua vreo colaborare cu PSD, in eventualitatea, mai putin probabila azi, de a castiga un nou mandat, se inseala amarnic. Cine castiga alegerile prezidentiale, va fi cel care va da tonul jocului in Romania, asa cum a fost la domnul Iliescu, la domnul Constantinescu si acum la actualul presedinte.
De aceea, aceasta batalie este o batalie care este mai importanta ca, probabil, orice alta batalie pe care a avut-o Romania in ultimii 20 de ani, pentru ca nu este vorba doar de cine va face guvernul viitor, castigam noi, facem un guvern de-al nostru, castiga ei, fac un guvern de-al lor dar mai important decat cine guverneaza Romania, chiar si numele presedintelui, este ce fel de proiect aducem pentru Romania", a spus Geoana.
Geoana a mai mentionat, in fata membrilor PSD din Dolj, ca presedintele Traian Basescu a scazut in sondajele de opinie.
"Am incheiat in urma cu cateva zeci de ore o noua masuratoare pe care o facem in timpul pregatirilor pentru alegerile prezidentiale. Diferenta este de doar sase procente in favoarea actualului presedinte.
In urma cu trei luni era de peste 30 de puncte si este un lucru evident pentru toata lumea ca actualul presedinte si-a epuizat potentialul si este intr-o cadere extrem de dramatica in increderea populatiei. Intrebarea pe care o punem astazi mai mult ca niciodata este daca Traian Basescu poate fi infrant.
El este in mare masura deja infrant de propria sa lipsa de performanta si de neonorarea promisiunii solemne pe care a facut-o in fata romanilor cand a fost ales in urma cu cinci ani de zile. O alta intrebare este cum reusim si cum reusesc sa schimbam directia in care ne indreptam.
Intrebarea astazi nu este daca Mircea Geoana castiga presedintia, ci intrebarea este ce facem daca el castiga presedintia si cum reusim sa adunam energiile natiunii noastre sa ne indreptam intr-o noua directie", a adaugat Mircea Geoana.