Presedintele PSD, Mircea Geoana, a infirmat, ieri, speculatiile cu privire la o intrare a PSD la guvernare alaturi de PNL, considerandu-le "o intoxicare grosolana" si a precizat ca in acest moment nu exista niciun fel de discutie pe aceasta tema cu liberalii.
Liderul PSD, Mircea Geoana, a tinut sa infirme, ieri, inainte de inceperea sedintei Comitetului Executiv, zvonurile aparute in mass-media cu privire la "ministri PSD care sa intre in Guvernul PNL".
"Vreau sa infirm foarte categoric aceste discutii. Este o intoxicare grosolana, nu este nicio discutie de acest gen cu PNL-ul, in momentul de fata", a spus Geoana.
Presedintele PSD a precizat ca intalnirea unei parti a conducerii centrale la hotelul Confort a reprezentat o parte a discutiei care va fi continuata in cadru formal, oficial".
Intrebat de ce a durat atat de mult aceasta reuniune informala, Geoana a spus: "Pentru ca am luat masa impreuna, si, ca la orice masa intre colegi, se mai si discuta".
Mircea Geoana a declarat, referitor la intalnirea cu presedintele Traian Basescu de marti seara, ca a fost o "prima discutie cu seful statului".
"A fost o prima discutie cu presedintele Traian Basescu. Evident, momentul politic actual implica discutii intre toate partile implicate si interesate, in eventualitatea in care motiunea va trece, evident, presedintele va avea un rol in desemnarea noului Guvern", a precizat Geoana.
Liderul PSD a mai aratat ca a fost vorba de o "discutie care era fireasca" si si-a exprimat convingerea ca aceasta discutie "va continua intr-un cadru oficial, in zilele urmatoare".
La randul sau, intrebat daca PSD poate intra la guvernare cu PD, vicepresedintele PSD Victor Ponta le-a raspuns jurnalistilor: "Haideti, fiti seriosi!".
Liderul PSD, Mircea Geoana, a raspuns "Jawohl!" ("Da, intr-adevar" in limba germana - n.r.), intrebat inaintea Comitetului Executiv al PSD daca partidul sau va depune motiunea de cenzura.
Reuniunea oficiala a Comitetului Executiv al PSD a inceput, ieri, la Palatul Parlamentului, cu discursul liderului social-democrat Mircea Geoana.
Intalnirea informala a conducerii PSD cu membrii Comitetului Executiv, desfasurata miercuri la hotelul Confort, s-a incheiat dupa trei ore si jumatate de discutii, care vor continua la Palatul Parlamentului, in sedinta oficiala a Comitetului Executiv National.
Dupa incheierea reuniunii, vicepresedintii PSD si liderii de filiale nu au dorit sa faca niciun fel de declaratii.
Singurul care a dat o declaratie a fost presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. El a spus ca in intalnirea informala nu s-a tras niciun fel de concluzie si ca discutiile vor continua in cadru oficial, la sedinta Comitetului Executiv National.