Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la Ibanesti, in judetul Mures, ca intre Bucuresti si Chisinau exista "o relatie absolut glaciala", iar acest lucru este "de neacceptat"
Geoana a refuzat sa comenteze afirmatiile fostului premier Calin Popescu Tariceanu potrivit carora unirea Romaniei cu Moldova nu este dezirabila, dar a apreciat ca relatia intre cele doua tari este "absolut glaciala".
"Avem o relatie absolut glaciala intre Bucuresti si Chisinau si este un lucru de neacceptat, indiferent cat ne-ar fi provocat regimul comunist de acolo, care, se pare, este si el undeva spre lada de istorie, ceea ce e un lucru bun. Nu avem voie sa avem o relatie atat de rece si atat de dusmanoasa cu tara cu care suntem cei mai apropiati din toata Europa", a spus Geoana.
Potrivit acestuia, cu Moldova, Romania are "relatiile cele mai proaste", iar acest lucru "este ceva nefiresc".
"Destinul Republicii Moldova si destinul Romaniei reprezinta o intrebare dintre cele mai multiple. Evident, principalul nostru proiect este proiectul integrarii celor doua tari sub cupola europeana. Este un proiect mai realist si care, evident, poate fi construit, mai ales ca aceasta alianta care s-a constituit din forte prodemocratice, proeuropene si, pot sa spun, ceva mai proromanesti, de la Chisinau, reprezinta un lucru bun", a conchis Geoana, subliniind ca nimeni nu stie ce se va intampla in viitor intre cele doua state si nu vrea sa dea verdicte.
Mircea Geoana a participat, duminica, la Ibanesti, in judetul Mures, la Festivalul Vaii Gurghiului , la care au fost prezente aproximativ o mie de persoane. Geoana a vizitat biserica din localitate, standurile amenajate, unde a gustat balmos si palinca, si a primit mai multe cadouri, printre care o sticla de palinca pe care scria "Algocalmin".